Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision πραγματοποιήθηκε χθες και όπως κάθε χρόνο, υπήρξαν στιγμές που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κοινού.

Παρά την ευχάριστη εξέλιξη, με τη Μαρίνα Σάττι να προκρίνεται στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 11 Μαΐου, υπήρξαν και στοιχεία που δίχασαν τους θεατές.

Ένα βίντεο που δείχνει τη Μαρίνα Σάττι να χασμουριέται την ώρα που δίνει συνέντευξη η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision, κάνει τον γύρο του διαδικτύου σχολιάστηκε εντόνως, αλλά και δίχασε το κοινό.

Λίγο μετά την παρουσίαση όλων των συμμετοχών, οι εκπρόσωποι των χωρών που κατάφεραν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, έκαναν κάποιες δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Όταν έφτασε η σειρά της Εντέν Γκολάν, η οποία εκπροσωπεί το Ισραήλ με το τραγούδι «Ηurricane» κι ο δημοσιογράφος της απηύθυνε τις πρώτες ερωτήσεις, η κάμερα εστίασε στη Μαρίνα Σάττι. Η τραγουδίστρια φαίνεται να χασμουριέται, στο σημείο εκείνο, ενώ κατεβάζει το κεφάλι της και κάνει πως κοιμάται.

Αρχικά, θεωρήθηκε πως η κίνηση αυτή έγινε επίτηδες, προκειμένου να εκφράσει μια πολιτική θέση απέναντι στο Ισραήλ, λόγω των επιθέσεων στη Γάζα, πράγμα που δίχασε το κοινό της.

Μία γυναίκα από το εξωτερικό σχολίασε μάλιστα πως η συμπεριφορά της ήταν «ντροπή για την Ελλάδα και κάθε αξιοπρεπή Έλληνα», ενώ άλλος ανέφερε ότι φέρθηκε σαν «οξύθυμο παιδί». 

Δείτε μερικά σχόλια: 

Η απάντηση της ΕΡΤ

Πηγές από την ΕΡΤ θέλησαν σήμερα να εξηγήσουν, ότι σε καμία περίπτωση η Μαρίνα Σάττι δεν είχε σκοπό να προσβάλει την ισραηλινή συμμετοχή.

Όπως αναφέρουν: Από την αρχή της συνέντευξης Τύπου αλληλεπιδρούσε και επικοινωνούσε με τους δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου και τους καλλιτέχνες στο πάνελ, όπως έκαναν και πολλοί συνάδελφοί της. Αν δει κανείς ολόκληρο το βίντεο θα διαπιστώσει ότι η Μαρίνα,  δεν μπορούσε να κρύψει την κούρασή της σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, λόγω του εξοντωτικού προγράμματος των τελευταίων ημερών και όχι μόνο κατά τις δηλώσεις της Eden στην οποία εύχεται καλή επιτυχία στον τελικό.

Ο σχολιασμός Καλούτα – Αλευρά

Εκείνο που απογοήτευσε περισσότερο απ’ όλα το ελληνικό κοινό της Eurovision, ήταν ο σχολιασμός του διαγωνισμού από τον Ζερόμ Καλούτα και τον Θανάση Αλευρά.

Ο κόσμος φαίνεται ότι δεν τους… συγχώρεσε για την απουσία γνώσεων που είχαν από τον α’ ημιτελικό και βλέποντάς τους να μην διορθώνονται στον δεύτερο, τα σχόλια στο Twitter ήταν αρνητικά.

Μεταξύ άλλων, οι δύο παρουσιαστές έδωσαν «πάσα» για διαφημίσεις προκειμένου να συνεχίσει το κοινό να ψηφίζει όπως ανέφεραν, ενώ οι γραμμές είχαν κλείσει ήδη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Θανάσης Αλευράς περίμενε να περάσει η Ιταλία, ενώ βρίσκεται στους Big Five που σημαίνει ότι η χώρα περνάει αυτομάτως στον τελικό.

Διαβάστε ακόμη: