Ο αριθμός των παραγγελιών για το Κινεζικό τζετ C919 έφτασε τις 1.061, δήλωσε ο He Dongfeng, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd. (COMAC), στο 16ο Φόρουμ Καινοτομίας Pujiang (16th Pujiang Innovation Forum) της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών, η οποία ανέπτυξε τα αεροσκάφη C919 και ARJ21, ο κλάδος επιβατικών αεροσκαφών εγχώριας παραγωγής της Κίνας είχε αρχικά σχηματίσει μια σειρά προϊόντων που κυμαίνονται από περιφερειακά αεροσκάφη, αεροσκάφη στενής ατράκτου μικρών έως μεσαίων αποστάσεων έως ευρείας ατράκτου μεγάλων αποστάσεων αεροσκάφος.

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο πρώτος πελάτης του C919, η China Eastern Airlines, έλαβε παραδόσεις, με εμπορικές δραστηριότητες να ξεκινούν τον Μάιο του 2023.

Δύο αεροσκάφη εξυπηρετούν ενεργά στο αεροπορικό δρομολόγιο μεταξύ Σαγκάης και Τσενγκντού που εκτελούν οι αεροπορικές εταιρείες.

Συνολικά 112 αεροσκάφη ARJ21, το πρώτο περιφερειακό αεροσκάφος της χώρας, έχουν τεθεί σε λειτουργία και ο αριθμός των παραγγελιών έφτασε τις 775.

Καθώς η Ινδονησία έγινε ο πρώτος της πελάτης στο εξωτερικό, το αεροσκάφος ARJ21 όχι μόνο πετά εντός Ινδονησίας, αλλά έχει επίσης ανοίξει δρομολόγια από την Ινδονησία προς τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη, φιλοξενώντας με ασφάλεια 8,6 εκατομμύρια επιβάτες, είπε ο He.

Ανέφερε επίσης το C929, το πρώτο διηπειρωτικό jetliner της εταιρείας, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής μελέτης. Με χωρητικότητα 250 έως 350 θέσεων, το αεροπλάνο θα καλύπτει εμβέλεια 12.000 χιλιομέτρων.

Διαβάστε ακόμη: