Η τιμή του Ethereum σκαρφάλωσε πάνω από τα 2.000 δολάρια σήμερα Πέμπτη για πρώτη φορά σε οκτώ μήνες, αφού οι επενδυτές έθεσαν πίσω τους την αβεβαιότητα γύρω από την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση της Σαγκάης.

Το Ether ανέβηκε περισσότερο από 5% στα 2.002,15 $, σύμφωνα με το Coin Metrics. Νωρίτερα, αυξήθηκε έως και 2.003,62 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο.

Το Bitcoin κέρδισε περισσότερο από 1% για να διεκδικήσει εκ νέου τα $30.000, αφού έπεσε για λίγο κάτω από αυτό την Τετάρτη.

Μετά από μια περίοδο lock up δύο ετών, οι αναλήψεις Ethereum ενεργοποιήθηκαν από την αναβάθμιση στη Σαγκάη στις 12 Απριλίου.

Οι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι αλλά επιφυλακτικοί τις εβδομάδες πριν από τη Σαγκάη, γνωστή και ως «Shapella».

Ενώ πολλοί συμφωνούν ότι η αναβάθμιση είναι καλή για το Ethereum μακροπρόθεσμα – επειδή επιτρέπει περισσότερη ρευστότητα στους επενδυτές και παίκτες που θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν καταλύτη για μια αλλαγή στη θεσμική συμμετοχή – υπήρχε μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα επηρεάσει την τιμή εβδομάδα του.

Και τα δύο κρυπτονομίσματα εκτινάχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και πήραν άλλη μια ώθηση υψηλότερα με την απελευθέρωση του δείκτη τιμών παραγωγού Μαρτίου στις ΗΠΑ. Ήταν η δεύτερη έκθεση αυτή την εβδομάδα, μετά τον δείκτη τιμών καταναλωτή της Τετάρτης, που υποδηλώνει μείωση του πληθωρισμού.

Η Noelle Acheson, οικονομολόγος και συγγραφέας του ενημερωτικού δελτίου «Crypto is Macro Now» είπε ότι είναι σκεπτική σχετικά με το ότι η ξαφνική άνοδος στο Ethereum δεν καθοδηγείται εντελώς από τη Σαγκάη.

Τα κέρδη της Πέμπτης φέρνουν τα κέρδη του Ether από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα στο 65%.

Επιπλέον, ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος έχει αντίστροφη σχέση με τα κρυπτονομίσματα, έπεσε το πρωί της Πέμπτης στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 82% μέχρι στιγμής το 2023.

Διαβάστε περισσότερα