Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας με τον 61άχρονο τεχνικό και πλέον, «αλλάζουν» σελίδα.

Ο Άγγλος αναμένεται να… πιάσει δουλειά αμέσως και την προσεχή Κυριακή (18/09) να καθοδηγήσει την ομάδα στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε ένα δυνατό… τεστ εν όψει συνέχειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρη:

«Ο Άρης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή, Άλαν Σκοτ Πάρντιου, όπως είναι το πλήρες όνομά του.

Ο Άλαν Πάρντιου, που γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1961 στην πόλη Γουίμπλετον της Αγγλίας, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους (με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο) με την ομάδα. Η προπονητική θητεία του θρυλικού Άγγλου προπονητή ξεκίνησε από τη Ρέντινγκ λίγο πριν από το 2000, με την οποία κατάφερε να κερδίσει την άνοδο από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τον Οκτώβριο του 2003, ο Βρετανός τεχνικός υπέγραψε στη Γουέστ Χαμ, με την οποία κέρδισε μία ακόμη άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, ενώ έφθασε και μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας τη σεζόν 2005 – 2006. Ύστερα από μία τριετία, ο Πάρντιου αποχώρησε τον Δεκέμβρη του 2006 και μέσα σε λίγες μέρες, ανέλαβε την Τσάρλτον Αθλέτικ.

Ο υποβιβασμός ήταν αναπόφευκτος εκείνη τη χρονιά, με τον Πάρντιου να παραμένει για ακόμη δύο χρόνια στην ομάδα, προσπαθώντας να κερδίσει ξανά την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Τον Νοέμβριο του 2008, οι δρόμοι των δύο πλευρών, χώρισαν. Επόμενη ομάδα του, η Σαουθάμπτον που αγωνιζόταν τότε στη Λιγκ 1. Ο Άλαν Πάρντιου έμεινε για μία σεζόν (2009 – 2010) και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στο «Γουέμπλεϊ».

Στα μέσα της επόμενης χρονιάς, έλαβε τη μεγάλη απόφαση να καθίσει στον πάγκο της Νιούκαστλ. Εκεί, έζησε την καλύτερη πενταετία της καριέρας του (2010 – 2015), καθώς η ομάδα του έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, κέρδισε την έξοδο στην Ευρώπη και ο ίδιος ανακηρύχθηκε καλύτερος προπονητής στην Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2011 – 2012.

Η Κρίσταλ Πάλας ήταν αυτή που με την πολύ καλή προσφορά της τον «άρπαξε» από τη Νιούκαστλ τον Ιανουάριο του 2015 και το ξεκίνημα του Πάρντιου στη νέα του ομάδα ήταν εκπληκτικό. Μάλιστα, υπό τις οδηγίες του, η Πάλας έφθασε στον τελικό του ιστορικού FA Cup τη σεζόν 2015 – 2016, εκεί όπου έχασε τελικά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Πάρντιου αποχαιρέτησε την Κρίσταλ Πάλας.

Έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο της Γουέστ Μπρομ τη σεζόν 2017 – 2018, ο νέος προπονητής της ομάδας μας δοκίμασε τις ικανότητες του και εκτός αγγλικών συνόρων, περνώντας έναν χρόνο στην ολλανδική Ντεν Χάαγκ (2019 – 2020). Τελευταία δουλειά του Άλαν Πάρντιου, πριν μετακομίσει στην Ελλάδα, ήταν στη γειτονική Βουλγαρία για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, αρχικά ως τεχνικός διευθυντής και έπειτα ως προπονητής (2020 – 2022).

Από σήμερα, ο Άλαν Σκοτ Πάρντιου ανήκει –και επίσημα– στην οικογένεια του Άρη. Άμεσος συνεργάτης του νέου προπονητή της ομάδας μας θα είναι ο Αλεξάντερ Κονσταντίν Ντάιερ, ενώ, ο Χρίστο Ζαχάριεφ θα έχει καθήκοντα αναλυτή».

Διαβάστε ακόμη:

Η δημοσίευση του Άρη: