Ο Λετονός διαιτητής Αντρίς Τρεϊμάνις ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το εξ αναβολής ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, για την 1η αγωνιστική της Super League.

Βοηθοί του 35χρονου ρέφερι θα είναι οι συμπατριώτες του, Χάραλντς Γκουντερμάνις και Αλεκσέις Σπασιονίκοφς, ενώ 4ος ορίστηκε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας. Στο VAR θα είναι ο Πορτογάλος, Μπρούνο Εστέβες, ενώ AVAR θα είναι ο Ανδρέας Φωτόπουλος του συνδέσμου Αθηνών.

Ο Τρεϊμάνις ήταν ο διαιτητής στο πρόσφατο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, όπου ο Δικέφαλος γνώρισε την ήττα με 3-2. Ήταν επίσης ο άρχων του αγώνα Παναθηναϊκός – Θέλτα 0-2 για τους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2016/17.

Ο Λετονός θεωρείται από τους ανερχόμενους διαιτητές στην Ευρώπη και φέτος σφύριξε την αναμέτρηση Μάντσεστερ Σίτι-Πόρτο 3-1, για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, στον όμιλο που συμμετείχε και ο Ολυμπιακός. Μετά την αναμέτρηση οι Δράκοι έκανε επίθεση στον Λετονό για τις αποφάσεις τους, κατηγορώντας τον για αλλοίωση αποτελέσματα «υπέρ του ισχυρού».