Τη βάπτιση παιδιών gay ζευγαριού ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με την κίνηση αυτή να προκαλεί σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ χρηστών του Twitter, καθώς το #ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ_ΤΩΡΑ βρίσκεται στην τρίτη θέση των ελληνικών trends.

Οι σχεδιαστές μόδας Ευάγγελος Μπούσης και ο Πίτερ Ντούντας επέλεξαν να έρθουν στην Ελλάδα για τη βάφτιση των παιδιών τους, η οποία πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Νονές των παιδιών είναι το μοντέλο Μπιάνκα Μπραντολινί και η χρυσή κληρονόμος, Ευγενία Νιάρχου, η οποία διατηρεί στενή φιλία με τους διάσημους σχεδιαστές μόδας.
Τα παιδιά του ζευγαριού πήραν τα ονόματα Αλέξιος και Ελένη.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το πάρτι της βάφτισης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπου επίτιμη καλεσμένη ήταν η Άννα Βίσση, η οποία τραγούδησε τις μεγάλες επιτυχίες της.

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος βάπτισε τα παιδιά gay ζευγαριού - Χαμός στο Twitter

Ο Ελπιδοφόρος διχάζει το Twitter

Ωστόσο, η κίνηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου να ευλογήσει τη βάπτιση των παιδιών του gay ζευγαρίου, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς δεν λείπουν όσοι ζητούν ακόμη και την καθαίρεσή του, με το hashtag #ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ_ΤΩΡΑ να είναι τρίτο trend στο Twitter. Πάντως δεν λείπουν και όσοι χαρακτηρίζουν προοδευτική την κίνηση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, αντιπαραβάλοντάς την μάλιστα με τον δισταγμό των ελληνικών κομμάτων να νομοθετήσουν τον πολιτικό γάμο μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με το protothema.gr η βάπτιση πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου. Σ΄ εκείνον απευθύνθηκε πρώτα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ώστε να τον ενημερώσει για την παρουσία του στην τελετή, την οποία είχε προγραμματίσει εδώ και λίγο καιρό η ομογενειακή οικογένεια Μπούση (όπως ανέφερε) γνωστή στην Αμερική, αλλά και στα νότια προάστια.