Την 31η Δεκεμβρίου, ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης μεταφέρθηκε σε απομονωμένο κελί για 10η φορά, στην αποικία κρατουμένων αυστηρού καθεστώτος της περιοχής Βλαντιμίρ, η οποία βρίσκεται 200 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Η είδηση δημοσιεύθηκε σήμερα (09/01), εξ ονόματος του Αλεξέι Ναβάλνι σε ανάρτηση στους λογαριασμούς που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως επισημάνθηκε, η διοίκηση των φυλακών θεώρησε ως παράβαση το γεγονός ότι ο Ναβάλνι πήγε να πλυθεί στις 05:24 και όχι σύμφωνα με τον κανονισμό, που αναφέρει ότι οι κρατούμενοι πρέπει να πλένονται στις 06:00 ακριβώς, και αποφάσισε να τον θέσει στην απομόνωση για δεκαπέντε μέρες.

«Κάπως έτσι, κατέστρεψαν τα σχέδιά μου να περάσω μία υπέροχη Πρωτοχρονιά με ένα πακέτο πατατάκια και μία κονσέρβα σάουρα (ένα είδος ψαριού) που είχα βάλει στην άκρη. Έτσι, υποδέχθηκα τον νέο χρόνο στην απομόνωση, παρέα με δύο παλιόφιλους. Έναν άστεγο (που έπασχε από κατάθλιψη) και έναν ψυχωτικό (που ούρλιαζε).

Ο νέος χρόνος στην απομόνωση περνά όπως και οιαδήποτε άλλη μέρα. Έγερση στις 05:00 το πρωί, ύπνος στις 21:00. Έτσι, για πρώτη φορά όπως όταν ήμουν έξι ετών, κοιμήθηκα όλη τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς. Πρωτοχρονιά κάπως ασυνήθιστη, αλλά την πέρασα τζάμπα», έγραψε ο Αλεξέι Ναβάλνι.

Η δημοσίευση του Αλεξέι Ναβάλνι:

Περιγράφοντας την παραμονή στην απομόνωση κατά την Πρωτοχρονιά, ο Αλεξέι Ναβάλνι δεν παραλείπει  να αναφερθεί –με χιούμορ– και στις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στις φυλακές.

«Αυτό που με ανησυχεί λιγάκι είναι η κατάθλιψη του γείτονά μου, του άστεγου. Ασφαλώς, είναι καλύτερα να τον αποκαλώ τώρα οδηγό τρακτέρ. Τον ξέπλυνα, μάλιστα, πολύ καλά, καθώς το επάγγελμά του είναι οδηγός τρακτέρ. Τον άφησαν ελεύθερο στις 03 Ιανουαρίου, ενώ την επομένη, τον έφεραν ξανά σε εμένα.

Όταν τον αφήνουν ελεύθερο, δεν τον πηγαίνουν μαζί με τους άλλους όπως όλους, αλλά τον βγάζουν άρρωστο πάντα και τον βάζουν στην πτέρυγα περίθαλψης που είναι γεμάτη από αρρώστους με γρίπη, καθώς υπάρχει επιδημία. Ακριβώς ύστερα από ένα εικοσιτετράωρο, τον φέρνουν ξανά πίσω σε εμένα, στην απομόνωση. Μού φαίνεται ότι τον χρησιμοποιούν σαν βιολογικό όπλο. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που πάσχει από κατάθλιψη. Μην αρρωσταίνετε την Πρωτοχρονιά».

Ο νομικός του εκπρόσωπος, Βαντίμ Κόμπζεφ, ενημέρωσε ότι ο Ναβάλνι αρρώστησε στην απομόνωση, έχει πυρετό και βήχα. «Δυστυχώς, το βακτηριολογικό όπλο δούλεψε. Ο Ναβάλνι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην απομόνωση με πυρετό, ρίγη και βήχα. Προσπαθούμε να τού στείλουμε φάρμακα», έγραψε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμη: