Αν τα ξενοδοχεία στο Ντουμπάι προσπαθούν συνεχώς να ξεπεράσουν το ένα το άλλο, φθάνοντας σε «στρατοσφαιρικά» ύψη με τις υπερβολικές ανέσεις τους, ένας ξενοδόχος θέλει να κερδίσει τη «μάχη» μία και καλή, καθώς έχει κυριολεκτικά «ανεβάσει» το brand του, στον… ουρανό.

Από χθες (01/06), το party–hard Five Hotels & Resorts άρχισε να δέχεται κρατήσεις για το δικό του ιδιωτικό τζετ δεκαέξι επιβατών, υποσχόμενο ότι η διασκέδαση θα αρχίσει πριν καν φθάσει ο κόσμος στο Ντουμπάι. Όμως, οι πτήσεις δεν περιορίζονται μόνο στους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Οιοσδήποτε μπορεί να κάνει κράτηση στο αεροπλάνο, για ένα ταξίδι διάρκειας έως και δώδεκα ωρών.

Αυτό το αεροπλάνο δε μοιάζει με τα –περιορισμένου χώρου– εταιρικά τζετ, αλλά είναι φτιαγμένο για έντονους εορτασμούς και χορούς έξω από το καθίσματα: Τα φώτα LED που διαθέτει, μπορούν να κάνουν ολόκληρη την καμπίνα να λάμπει μωβ ή όποιο χρώμα επιλέξουν οι επιβάτες. Πίσω από μία πόρτα, προς το πίσω μέρος της κύριας καμπίνας, βρίσκεται το υπνοδωμάτιο με ένα king–size κρεβάτι, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Αρχίσαμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας, ως εταιρεία ψυχαγωγίας», ανέφερε ο Καμπίρ Μουλχαντάμι, Πρόεδρος και ιδρυτής της Five Global Holdings, ο οποίος κατέχει προσωπικά το αεροπλάνο. Το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου, το Five Palm Jumeirah, είναι ήδη γνωστό τοπικά ως ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της πόλης, που οργανώνει πάρτι. Φιλοξενεί τακτικά «αστέρια» DJ για πάρτι στην παραλία και οι επισκέπτες μπορούν να οδηγήσουν το πολυτελές αυτοκίνητό του, κατευθείαν στο νυχτερινό κλαμπ του ξενοδοχείου, έναντι χρέωσης 10.000 ντιράμ (2.723 δολαρίων).

Ορισμένος αριθμός ξενοδοχείων του Ντουμπάι έχει δικό του αεροσκάφος, για άλλους σκοπούς και όχι για πάρτι. Οι εταιρείες πολυτελών αφρικανικών σαφάρι διαθέτουν στόλους μικρών αεροπλάνων ώστε να φθάνουν σε εξαιρετικά απομακρυσμένους προορισμούς, ενώ, ορισμένες στις Μαλδίβες, χρησιμοποιούν αεροπλάνα για να φέρουν επισκέπτες σε απομακρυσμένα νησιά.

Το πολυτελές θέρετρο Aurora Anguilla διαθέτει ένα τζετ για να προσφέρει ταχύτερο πέρασμα σε επισκέπτες από τη Νότια Φλόριντα ή την πόλη της Νέας Υόρκης. Εντωμεταξύ, ξενοδοχεία όπως το Aman και το Four Seasons προσφέρουν ταξίδια με ιδιωτικά τζετ, αλλά είναι εκδρομές λίγων εβδομάδων κάθε φορά και όχι, απλώς ένας τρόπος μεταφοράς.

Τα ταξίδια με το αεροπλάνο Five θα κοστίζουν περίπου 13.000$ έως 14.000$ ανά ώρα πτήσης, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα διάφορα έξοδα μετεγκατάστασης, που θα σήμαιναν περίπου 195.000$ για ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής μεταξύ Λονδίνου και Ντουμπάι. Με περίπου 12.000 δολάρια ανά άτομο σε μία πλήρη πτήση, είναι περίπου ισοδύναμο με ένα εισιτήριο πρώτης θέσης στην Emirates.

Διαβάστε ακόμη: