Λένε ότι είναι επικίνδυνο να αλλάζεις “ομάδα” που… κερδίζει, ειδικά όταν αυτή η ομάδα σε οδηγεί σε τεράστια έσοδα για τον κλάδο της εστίασης που έχει χτυπηθεί από τον Covid και είναι ένας από τους πυλώνες της τουριστικής οικονομίας μιας χώρας.

Έτσι, όταν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε ότι άλλαζε το Σαββατοκύριακο από την Παρασκευή και το Σάββατο σε “Σάββατο και Κυριακή” για να ευθυγραμμιστεί με τις παγκόσμιες αγορές στην αρχή του έτους, τα ξενοδοχεία του Ντουμπάι έσπευσαν να καθησυχάσουν τους κατοίκους του ότι ο μεγαλύτερος φόβος τους δεν είχε πραγματοποιήθηκε – τα γνωστά brunch που λάμβαναν χώρα δεν «τέλειωσαν», απλώς μεταφέρθηκαν για το Σάββατο.

Τα brunch στο Ντουμπάι είναι θρυλικά και ορισμένες φορές άγγιζαν την υπερβολή. Παραδοσιακά ξεκινούν γύρω στις 12.30 μ.μ. και τελειώνουν λίγο μετά τις 4.30 μ.μ. Αυτές οι συγκεντρώσεις στις οποίες οι καταναλωτές τρώνε και πίνουν διασκεδάζοντας -συνήθως με ένα μπουκάλι σαμπάνια – ενισχύουν την εικόνα του Ντουμπάι ως ένας προορισμός για διασκέδαση πολυτελείας.

Στην πραγματικότητα, τα brunch είναι μια πολυαναμενόμενη απόλαυση στο τέλος της εβδομάδας για τους κατοίκους της πόλης και παρά τα ρούχα γνωστών σχεδιαστών και τα supercars, αυτή είναι μια πόλη όπου οι άνθρωποι εργάζονται εξαιρετικά σκληρά για το αφορολόγητο “ντιράμ”. Σε μια πρόσφατη μελέτη της εταιρείας κινητής τεχνολογίας Kisi, το Ντουμπάι ήταν το υψηλότερο για τον περισσότερο καταπονημένο πληθυσμό στην κατηγορία της έντασης εργασίας, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης συχνά εργάζονται 48 ώρες την εβδομάδα.

Λεπτές ισορροπίες

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και η κυβέρνηση κυκλοφόρησε πρόσφατα μια εβδομάδα εργασίας 4,5 ημερών για τους κρατικούς υπαλλήλους των Εμιράτων, που σημαίνει ότι έχουν πλέον μισή μέρα την Παρασκευή με χρόνο για προσωπική χαλάρωση αλλά και οικογενειακές συγκεντρώσεις, την ισλαμική ιερή ημέρα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του ιδιωτικού τομέα στο οποίο εργάζονται κυρίως ξένοι θα εξακολουθεί να εργάζεται όλη μέρα την Παρασκευή – επομένως τα εστιατόρια αλλάζουν τα brunch σε Σάββατο – μια αλλαγή στην οποία οι καλοφαγάδες του Ντουμπάι φαίνεται να έχουν ήδη προσαρμοστεί.

Στην πραγματικότητα, το μόνο σοβαρό πρόβλημα που έχουν τώρα όσοι θέλουν να διασκεδάσουν το σαββατοκύριακο είναι ποιο brunch να επιλέξουν, με νέες επιλογές σε όλο το εμιράτο, όπως το Bleu Blanc στο πρόσφατα εγκαινιασμένο The St. Regis Downtown Dubai. Οι επισκέπτες εκεί μπορούν να απολαύσουν νέες γευστικές δημιουργίες από το σεφ όπως ένα ντόνατ με βόειο κρέας wagyu με μαγιονέζα τρούφας και να απολαύσουν ατελείωτη σαμπάνια για 700 ντιράμ ΗΑΕ (191 $) το άτομο.

Για να μην αναφέρουμε τα “κλασικά” brunch της παλιάς σχολής, όπως το Bubbalicious στο θέρετρο The Westin Dubai Mina Seyahi, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις γεύσεις τους σε τρία εστιατόρια και μια τεράστια εξωτερική βεράντα για 695 dirhams με απεριόριστη σαμπάνια, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας έκθεσης φρέσκων θαλασσινών με αστακό, καβούρι, γαρίδες, μύδια και φρεσκοκομμένα στρείδια.