Το Λονδίνο προσέλκυσε περισσότερες ξένες επενδύσεις στον κλάδο των χρηματοοικονομικών από οποιαδήποτε άλλη πόλη πέρυσι, παρά το brexit.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, το Σίτι παραμένει ελκυστικό για τους ξένους επενδυτές και μάλιστα πήρε την πρωτιά από το Ντουμπάι.

Η βρετανική πρωτεύουσα προσέλκυσε επενδύσεις 600 εκατομμυρίων στερλινών (764 εκατομμύρια δολάρια) σε 114 έργα χρηματοοικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών το 2021, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η City of London Corporation.

Στη λίστα ακολουθούν το Ντουμπάι, η Σιγκαπούρη, η Νέα Υόρκη και το Παρί σι.«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το μέλλον και να σιγουρευτούμε ότι θα μείνουμε ανταγωνιστικοί σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε η Κάθριν Μακ Γκίνες, επικεφαλής πολιτικής της πόλης του Λονδίνου.

Συνολικά, η Βρετανία προσέλκυσε 186 σχετικά πρότζεκτ, συνολικής αξίας 1,1 δισ. λιρών το 2021. Πρόκειται για αύξηση 8%, ωστόσο η επίδοση αυτή απέχει αρκετά από τα επίπεδα προ πανδημίας. Πρώτες ήταν οι ΗΠΑ με 234 πρότζεκτ στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Οι εταιρείες fintech (αυτές που παρέχουν τεχνολογικές υπηρεσίες στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα) ήταν η μεγαλύτερη πηγή επενδύσεων σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ποσοστό 32%, σύμφωνα με την έκθεση.