Ισχυρή έκρηξη σε εστιατόριο στην περιοχή Αλ–Χαλίντια του Άμπου Ντάμπι με απολογισμό δύο νεκρούς και 120 τραυματίες μέχρι στιγμής, όπου στεγάζεται κοντά και ένα εκ των διασημότερων εμπορικών κέντρων της πόλης.

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας / Άμυνας προσέγγισε τάχιστα το σημείο και πριν από λίγη ώρα, γνωστοποιήθηκε πως κατάφερε να σβήσει τη φωτιά.

Ταυτόχρονα, αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να περιπολούν όλη την περιοχή, με αρκετούς δρόμους να έχουν αποκλειστεί.

Κάτοικοι και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν περισσότερες από μία εκρήξεις, με την πρώτη να σημειώνεται μεταξύ 12:45 και 13:00 (σ.σ. τοπική ώρα) και ακόμη μία να ακολουθεί σε διάστημα δέκα έως είκοσι λεπτών, προκαλώντας απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και σοβαρές ζημιές.

«Δούλευα στο πλυντήριό μου, όταν άκουσα μία μεγάλη έκρηξη στον διπλανό δρόμο. Ήταν λίγο πριν από τη 13:00 το μεσημέρι.  Όταν έτρεξα στο σημείο, είδα φωτιά και μεγάλες φλόγες.

Σύντομα, κλιμάκιο της Πολιτικής Άμυνας έφθασε στο σημείο και έσβησε τη φωτιά. Εντωμεταξύ, τα διπλανά κτήρια εκκενώνονταν. Ύστερα από δέκα με δεκαπέντε λεπτά, έγινε άλλη μία έκρηξη.

Ήταν μεσημεριανή ώρα και το εστιατόριο ήταν δημοφιλής προορισμός, συνωστιζόταν από κατοίκους», ανέφερε ένας καταστηματάρχης. Άλλος κάτοικος επεσήμανε πως η δεύτερη έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα «πολλά θύματα».

«Η αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα έσπευσαν στο σημείο, υπήρχαν και ασθενοφόρα.  Μέσα σε λίγα λεπτά, ξέσπασε και δεύτερη έκρηξη, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους. Νομίζω ότι τραυματίστηκαν 75 με 100 άτομα, όσοι είχαν συγκεντρωθεί εκεί, μετά την πρώτη έκρηξη».

«Είναι ένα εστιατόριο στην Κεράλα, το οποίο λειτουργεί στο ισόγειο ενός κτηρίου. Είναι γνωστό για το νόστιμο φαγητό του. Πολλοί άνθρωποι ήλθαν βιαστικά στο σημείο, όταν άκουσαν τον δυνατό ήχο μετά την πρώτη έκρηξη».

Ιδιοκτήτες γειτονικών καταστημάτων ανέφεραν ότι τα τζάμια των κτηρίων τους υπέστησαν ζημιές.

«Ήταν μία μεγάλη πυρκαγιά και πρόσκρουση. Δεν έχω δει κάτι τέτοιο εδώ, τα τελευταία δέκα χρόνια. Αρκετά ασθενοφόρα έσπευσαν να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία», σύμφωνα με μάρτυρα.