search

LIFESTYLE

Ντούα Λίπα: H έπαυλη αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στην Αλβανία

Η Ντούα Λίπα ετοιμάζει μια πολυτελή κατοικία στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας.

Η Ντούα Λίπα ετοιμάζει μια πολυτελή κατοικία στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας.

Η Ντούα Λίπα αποφάσισε να χτίσει μια πολυτελή κατοικία, στην πατρίδα της, την Αλβανία. Η διάσημη τραγουδίστρια με ρίζες από τη Βρετανία και την Αλβανία έχει βρει ήδη το σημείο που θα φιλοξενήσει το νέο της σπίτι και δεν είναι άλλο από τους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας.

Μέλος από το περιβάλλον της μίλησε στην Page Six και αποκάλυψε πως η έπαυλή της έχει θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Κέρκυρα.

Μάλιστα, ανέφερε πως το κόστος της κατασκευής ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Ντούα Λίπα είναι γεννημένη στη Βρετανία από Αλβανούς γονείς που έφυγαν ως μετανάστες, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Πρόσφατα μάλιστα, η σταρ έλαβε την αλβανική της υπηκοότητα.

Σε δήλωση που είχε κάνει στο NPR, ανέφερε για την πατρίδα της και τα χρόνια που πέρασε εκεί: «Δεν θα τα άλλαζα για τίποτα στον κόσμο. Πραγματικά, με βοήθησε να γίνω αυτό που είμαι σήμερα».

Το 2016, η τραγουδίστρια και ο πατέρας της ίδρυσαν το ίδρυμα «Sunny Hill Foundation», προκειμένουνα συγκεντρώσουν κεφάλαια και να χρηματοδοτήσουν συναυλίες στην Αλβανία, αλλά και να βοηθήσουν άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Σε ειδική τελετή η απονομή της Αλβανικής υπηκοότητας

Υπενθυμίζεται ότι η ποπ σταρ Dua Lipaέλαβε την αλβανική υπηκοότητα για την προώθηση της χώρας μέσω της μουσικής και της φήμης της.

Η υπηκοότητα της απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι (Bajram Begaj) ενόψει της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αφού πόζαρε για φωτογραφίες με τον Πρόεδρο Begaj στο Δημαρχείο των Τιράνων, η Λίπα έδωσε όρκο υπηκοότητας, έδωσε τα δακτυλικά της αποτυπώματα και υπέγραψε μια αίτηση για ταυτότητα και διαβατήριο.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας δήλωσε ότι είναι τιμή του που έδωσε ο ίδιος την υπηκοότητα στην ποπ σταρ καθώς η Lipa «έκανε τους Αλβανούς διάσημους σε όλο τον κόσμο». «Θα είμαι Αλβανίδα και με χαρτιά», είπε η Lipa από το δημαρχείο των Τιράνων.

Η τραγουδίστρια γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 από γονείς μετανάστες που ήρθαν από το Κόσοβο.

Οι γονείς της Lipa εγκατέλειψαν το Κοσσυφοπέδιο περίπου το 1992, καθώς οι εντάσεις που οδήγησαν τελικά στον πόλεμο του 1998-99 άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Ο παππούς του τραγουδιστή, Seit Lipa, ήταν επικεφαλής του Ινστιτούτου για την Ιστορία του Κοσσυφοπεδίου όταν τέθηκε στόχος για το κλείσιμο από τη σερβική νομοθεσία το 1992, μια κίνηση που ο ειδικός εισηγητής για τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτήρισε αργότερα ένδειξη αυξανόμενων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εγκαταστάθηκε στο Κάμντεν, η οικογένεια μεγάλωσε τη Lipa έχοντας επίγνωση της κουλτούρας της, με τα αλβανικά να παραμένουν η πρώτη της γλώσσα ακόμη και όταν ερωτεύτηκε αστέρες της δυτικής ποπ όπως η Pink και η Nelly Furtado.

‘Αρχισε να τραγουδάει σε ηλικία πέντε ετών επηρεασμένη μουσικά από τον πατέρα της, πρώην τραγουδιστή και κιθαρίστα ενός ροκ συγκροτήματος. ‘

Διαβάστε ακόμη: