Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις και τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία των αγροτών, την ακρίβεια και την τρομοκρατία.

Η κυρία Μπακογιάννη έκανε μια αποτίμηση της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού και των μέτρων για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός έξυσε τον πάτο του βαρελιού για τους αγρότες και έδωσε ό,τι ήταν δυνατόν να δώσει το ελληνικό κράτος για τη στήριξη των αγροτών. Ότι χρειάζονται στήριξη οι αγρότες δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι ένας εξαγωγικός τομέας της ελληνικής οικονομία και η μείωση του κόστους παραγωγής είναι το βασικό κίνητρο για τις εξαγωγές και θα το δούμε. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αγροτών που άκουσαν αυτά που είπε ο πρωθυπουργός και θα το σκεφτούν. Μέχρι τώρα δεν προχώρησαν σε ακραίες κινητοποιήσεις και πιστεύω ότι δεν θα το κάνουν και σήμερα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι από την πληροφόρηση που είχε η ίδια στη δική της περιφέρεια, η αντιπροσωπεία των αγροτών που βρέθηκε χθες στο Μαξίμου κατάλαβε ότι ο πρωθυπουργός έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της ακρίβειας, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε θετικά τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τα αποτελεσματικά. Η ίδια δήλωσε ότι «αναμφισβήτητα γίνεται μία προσπάθεια από το υπουργείο Ανάπτυξης να ελεγχθεί η κερδοσκοπία και να παταχθεί και είμαστε σε καλό δρόμο για να δούμε αργότερα τα αποτελέσματα».

«Φοβάμαι ότι επανακάμπτει η τρομοκρατία»

Στη συνέχεια, η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε τον φόβο για επανάκαμψη της τρομοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς το «στίγμα για την Ελλάδα» εξηγώντας ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που η τρομοκρατία κάθε λίγο και λιγάκι κάνει την εμφάνισή της».

Συγκεκρινένα, η κυρία Μπακογιάννη ανάφερε ότι η παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Προστασία του Πολίτη θα είναι αποτρεπτική για τέτοιου είδους φαινόμενα.

«Οι παλιοί που είχαν μπει στη φυλακή έχουν προσπαθήσει να στρατολογήσουν νέα παιδιά», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: