Την ιστορική φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη σύλληψή του στο κρατητήριο του δικαστηρίου της κομητείας Φούλτον στην Ατλάντα, ανήρτησε στο Χ (πρώην Twitter) ο Ντόναλντ Τραμπ, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μετά από δυο χρόνια και πλέον.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης από τον Ιανουάριο του 2021, μερικές ημέρες μετά την επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο.

H εισαγγελέας της κομητείας απήγγειλε εναντίον του κατηγορίες για την προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τρεις προηγούμενες φορές που απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του Τραμπ -στη Νέα Υόρκη, τη Φλόριντα και την Ουάσινγκτον – δεν αναγκάστηκε να υποβληθεί στη διαδικασία των φωτογραφιών, καθώς είναι ιδιαίτερα γνωστός.

Ωστόσο, ο σερίφης της κομητείας Φούλτον, Πάτρικ Λαμπάτ, είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα ότι επιθυμεί να αντιμετωπίζει όλους τους κατηγορούμενους με τον ίδιο τρόπο. «Δεν έχει σημασία ποιος είστε, είμαστε έτοιμοι να σας τραβήξουμε φωτογραφία», είχε τονίσει.

Διαβάστε ακόμη: