Να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι σύνδεσμοι ειδήσεων στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, θέλει ο Έλον Μασκ, σε μια κίνηση που θα μπορούσε ενδεχομένως να υπονομεύσει την ικανότητα των εκδοτών ειδήσεων να προσελκύσουν κοινό.

Το X σχεδιάζει να αφαιρέσει τον τίτλο και το κείμενο, διατηρώντας μόνο την κύρια εικόνα από τους συνδέσμους προς ειδησεογραφικά άρθρα που μοιράζονται στην πλατφόρμα, ανέφερε ο Μασκ σε μια ανάρτηση αργά τη Δευτέρα.

Το Fortune είχε αναφέρει για πρώτη φορά την είδηση τη Δευτέρα, επικαλούμενο μια πηγή που ανέφερε ότι η κίνηση προωθήθηκε απευθείας από τον Μασκ.

Η κίνηση είναι πιθανότατα μια προσπάθεια του Μασκ να κάνει τους χρήστες να ξοδέψουν περισσότερο χρόνο στο X και να τους ωθήσει να επιλέξουν τη συνδρομητική υπηρεσία για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν είναι άμεσα σαφές πώς η κίνηση θα επηρεάσει τους διαφημιστές στην πλατφόρμα που ο μεγιστάνας της Tesla ισχυρίστηκε τον Ιούλιο ότι είχε 540 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες.

Στόχος να αυξήσει τους συνδρομητές

Επί του παρόντος, οι σύνδεσμοι ειδήσεων εμφανίζονται στο χρονολόγιο των χρηστών ως “κάρτες” μαζί με μια εικόνα, τη διεύθυνση της πηγής και έναν συνοπτικό τίτλο. Αυτό βοηθά στην προσέλκυση κλικ και βοηθά τους εκδότες να κερδίσουν αναγνώστες.

Αλλά με τους συντομευμένους συνδέσμους, οι χρήστες μπορεί να καταλήξουν να γράφουν κάποιο κείμενο μαζί με τις αναρτήσεις τους και τελικά θα μπορούσαν να εξετάσουν την premium υπηρεσία του X που επιτρέπει μια ενιαία ανάρτηση έως και 25.000 χαρακτήρων.

Με τις αλλαγές, ο Μασκ παρουσιάζει το X ως μια πιο σχετική πλατφόρμα για τους δημιουργούς περιεχομένου. Οι συνδρομητές Premium μπορούν πλέον να δημοσιεύουν βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας, οι αναρτήσεις τους εμφανίζονται ψηλότερα και λαμβάνουν επίσης ένα μερίδιο από τις πωλήσεις διαφημίσεων.

Διαβάστε ακόμη: