Η ταλαιπωρία του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία συνεχίζεται. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας προχώρησε στην απέλασή του, καθώς έφτασε στην χώρα με ιατρική εξαίρεση για να συμμετάσχει στο Australian Open που ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου, όμως δεν είχε κάποιο ή κάποια από τα απαιτούμενα έγγραφα για να την υποστηρίξει με αποτέλεσμα να μην του χορηγηθεί visa παραμονής.

Οι αρχές της Μελβούρνης τον μετέφεραν από το αεροδρόμιο Τουλαμαρίν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Κάρλτον, με media της χώρας να υποστηρίζουν ότι σε αυτό το ξενοδοχείο μένουν 46 μετανάστες, αρκετοί από αυτούς για εννέα-δέκα χρόνια. Δημοσιογράφος του Guardian Australia δημοσίευσε και μερικές φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται τα μηνύματα “περάστε εντός, ελεύθερα βασανιστήρια” και “30 άνθρωποι βασανίζονται για 3089 ημέρες, όλοι τους κάτω από 35 ετών” στον τοίχο και σε μία ξύλινη επιφάνεια.

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αλλάξει η απόφαση όμως δεν κατάφεραν να προσκομίσουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά και το δικαστήριο που ήταν να εξετάσει την υπόθεση στις 7 το πρωί (ώρα Ελλάδας) πήρε αναβολή για λίγες ώρες.

Τέλος, σύμφωνα με διαρροές στον Τύπο οι αρχές της Αυστραλίας σε έλεγχο που έκαναν για τα πιστοποιητικά που τους κατέθεσε ο Τζόκοβιτς ερευνούν πιθανές διασυνδέσεις του με κυκλώματα που εκδίδουν παράνομα πιστοποιητικά στη Σερβία!

Οι αρχές του ζήτησαν να φύγει από την Αυστραλία

Μετά από ταλαιπωρία που κράτησε 9 περίπου ώρες βγήκε η απόφαση για τα χαρτιά του Νόβακ Τζόκοβιτς, που δεν έγιναν δεκτά από την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Ο Σέρβος θα πρέπει να αποχωρήσει από τη χώρα αργότερα μέσα στην ημέρα (είναι πρωί Πέμπτης στη Μελβούρνη), ενώ οι δικηγόροι του βρίσκονται στη διαδικασία αμφισβήτησης της απόφασης, όπως μεταδίδουν οι The Age και η Sydney Morning Herald.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Greg Hunt, υπουργό υγείας της Αυστραλίας, ο Νόλε δεν προσκόμισε επαρκείς αποδείξεις για να δικαιολογήσει τον μη εμβολιασμό του και να εισέλθει στη χώρα, επομένως θα πρέπει να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του.

Ο Τζόκοβιτς εντωμεταξύ είχε εγκεκριμένο αίτημα για ιατρική εξαίρεση προκειμένου να ταξιδέψει όντας ανεμβολίαστος στη Μελβούρνη, κάτι που ανακοίνωσε τόσο ο ίδιος, όσο και η Tennis Australia, από το βράδυ της Τρίτης.

Όπως αναφέρεται στην The Age, μια πηγή από την Tennis Australia ισχυρίστηκε πως η κίνηση αυτή, με όλο αυτό το θρίλερ των τελευταίων ωρών, έγινε για εντυπωσιασμό και στόχευε αποκλειστικά στον Σέρβο, αφού και άλλοι παίκτες μπήκαν στη χώρα έχοντας εγκεκριμένη ιατρική εξαίρεση για τον ίδιο λόγο με εκείνον (πρόσφατη νόσηση με κορωνοϊό). Τα τεκμήρια όμως που προσκόμισε αμφισβητήθηκαν εξαρχής από τις αρχές.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, κρατήθηκε και ανακρίθηκε από άνδρες της συνοριακής αρχής της Αυστραλίας, σε δωμάτιο του αεροδρομίου, έως τουλάχιστον τις 5 το πρωί.

Είναι σίγουρο πως ο Τζόκοβιτς θα εξαντλήσει τις πιθανότητές του για να αντιστρέψει την απόφαση μέσω της νομικής οδού και οι δικηγόροι του έχουν εκκινήσει ήδη τις διαδικασίες, όμως απ’ ότι φαίνεται θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όπως δύσκολη αναμένεται και η συμμετοχή του στο Australian Open.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε τη στήριξή του στον Τζόκοβιτς, λέγοντας ότι θα παλέψει για εκείνον και για τη δικαιοσύνη, την ώρα, δε, που ο πατέρας του «Νόλε», ο Σέρτζαν Τζόκοβιτς, ζητούσε από τους συμπατριώτες του να είναι έτοιμοι, για να κατέβουν στους δρόμους!

Νόβακ Τζόκοβιτς: Οι Αυστραλοί του ζήτησαν να φύγει από την χώρα