Η United Group, κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Nova, ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά της Bulsatcom, παρόχου δορυφορικής τηλεόρασης και ευρυζωνικού διαδικτύου στη Βουλγαρία.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της United Group για την επέκταση και ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της Νοτιανατολικής Ευρώπης και την προώθηση της καινοτομίας με στόχο τη μετάβαση σε μια ψηφιακά συνδεδεμένη κοινωνία.

Η Victoriya Bocklag, CEO της United Group δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Bulsatcom. Αυτό το βήμα θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε περαιτέρω σε αυτή τη σημαντική αγορά και να επιταχύνουμε την καινοτόμο μετάβασή της. Η εξαγορά αυτή ενισχύει το χαρτοφυλάκιό μας και προσφέρει σαφή οφέλη στους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες μας στη Βουλγαρία».

Ο Nikolay Andreev, CEO της Vivacom και της Bulsatcom είπε:

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της εξαγοράς της Bulsatcom είναι ιδιαίτερα θετική για τους καταναλωτές σε κατακερματισμένες αγορές, όπως είναι η περίπτωση της Βουλγαρίας. Θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα των τηλεοπτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες της Bulsatcom. Αυτό σημαίνει περισσότερα κανάλια HD για αυτούς και πρόσβαση σε περισσότερους από 30.000 τίτλους στη βάση περιεχομένου της EON, της κορυφαίας τηλεοπτικής πλατφόρμας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Θα αυξήσει επίσης σημαντικά την ποιότητα της προσφερόμενης υπηρεσίας διαδικτύου όσον αφορά τις ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης».

Η United Group εισήλθε στη βουλγαρική αγορά το 2020 με την εξαγορά της Vivacom. Έκτοτε, ο όμιλος έχει προβεί σε σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της παρουσίας του και την προώθηση της καινοτομίας. Μεταξύ των επιτευγμάτων της United Group συγκαταλέγονται η ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου 5G της χώρας και το λανσάρισμα του πρώτου δικτύου οπτικών ινών 10GIGA.

H United Group παρείχε επίσης στους Βούλγαρους καταναλωτές τα πρώτα προγράμματα απεριόριστης χρέωσης 5G και πρόσβαση στην πλατφόρμα EON TV.

Διαβάστε ακόμη: