Ανησυχία έχει προκληθεί στην Ουαλία καθώς νοσοκόμα ανέφερε πως τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού της, βρέθηκε θετική στον ιό.

Η νοσοκόμα βρισκόταν εν αναμονή της χορήγησης της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Η νοσοκόμα εργάζεται στο δημόσιο σύστημα Υγείας της Ουαλίας και παρά τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου η ίδια βρέθηκε θετική στον ιό τρεις εβδομάδες μετά λίγο πριν εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση.

Οι ειδικοί πως τα εμβόλια μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να δημιουργήσουν ανοσία. Ως εκ τούτου ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί τους υγειονομικούς κανόνες, ακόμα και μετά τον εμβολιασμό του.

Με τη δεύτερη δόση θα μπορούσε να επιτευχθεί ανοσία 95% έναντι του ιού.
Ο καθηγητής Tim Spector, ο οποίος είναι επικεφαλής εφαρμογής επιδημιολογικής έρευνας για κινητές συσκευές, αποκάλυψε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι και άλλα εκπαιδευόμενα μέλη του προσωπικού του NHS ανέφεραν ότι βγήκαν θετικά στον ιό, μετά τη λήψη της πρώτης δόσης.
«Λαμβάνουμε αναφορές για νέες μολύνσεις, μερικές αμέσως μετά τον εμβολιασμό», ανέφερε στο Twitter ο Tim Spector και συνέχισε λέγοντας «Θυμηθείτε ότι οι εμβολιασμοί χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για να έχουν προληπτικό αποτέλεσμα».

Η νοσοκόμα από την Ουαλία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC ανέφερε χαρακτηριστικά πως νιώθει «θυμωμένη και απογοητευμένη. Μου έδωσε ηρεμία. Με έκανε να νιώθω ασφαλέστερη και ότι έκανα το σωστό για την οικογένειά μου. Αλλά μου έδωσε, τελικά, μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας» επεσήμανε.

Τρεις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό ανέφερε πως άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία με συμπτώματα υψηλού πυρετού, δύσπνοιας κι έντονου βήχα.