Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου και μίλησε για τον κορωνοϊό, τα μέτρα της κυβέρνησης και αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι Πάσχα δεν θα κάνουμε ούτε φέτος όπως είχαμε μάθει.

«Το γενικό lockdown είναι πάντα εργαλείο στο τραπέζι»

«Το γενικό lockdown είναι ένα εργαλείο το οποίο υπάρχει στο τραπέζι από την αρχή της πανδημίας», υπογράμμισε ο υφυπουργός στο Νίκο Χατζηνικολάου, προσθέτοντας ότι «αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δυσκολέψουν, προφανώς είναι κάτι το οποίο που θα το λάβουμε υπόψιν μας».

«Με ένα sms θα έπαιρναν όλοι ένα καλάμι και θα πήγαιναν για ψάρεμα»

Σχετικά με το ψάρεμα και το κυνήγι, για την απαγόρευση των οποίων η κυβέρνηση έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε: «Μην πυροβολείτε τον «αγγελιοφόρο» για το ψάρεμα και το κυνήγι. Η κινητικότητα αυξάνει τον αριθμό των κρουσμάτων. Με ένα sms θα έπαιρναν όλοι ένα καλάμι και θα πήγαιναν για ψάρεμα».

«Με τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι ο απόλυτος μύθος ότι έχουμε τσακωθεί»

«Η δικιά μου δουλειά είναι να είμαι χρήσιμος» υπογράμμισε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς και αναφέρθηκε στον… καθημερινό του συνεργάτη τους τελευταίους 10 μήνες, λέγοντας ότι «με τον Σωτήρη Τσιόδρα συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Είναι ο απόλυτος μύθος ότι έχουμε τσακωθεί. Ήταν μια δύσκολη εμπειρία μου στον καταυλισμό των Ρομά τότε που είχα πάει με τον Σωτήρη Τσιόδρα όπως και στη Θεσσαλονίκη δέχτηκα επίθεση και με στεναχώρησε γιατί ήταν η κόρη μου μπροστά», πρόσθεσε.

Νίκος Χαρδαλιάς στον Χατζηνικολάου: Δεν έχω τσακωθεί με τον Τσιόδρα

 

Η σύζυγος του Νίκου Χαρδαλιά, Γιώτα Παναγιωτοπούλου που μίλησε στην εκπομπή και δήλωσε:

«Ο Νίκος διακατέχεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης. Πρέπει να είναι αυστηρός γιατί έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή. Είμαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του και δεν μπορώ να βρω ελαττώματα σε εκείνον. Είναι ένας υπέροχος πατέρας και είμαι πολύ περήφανη. Το τηλέφωνό του δεν σταμάτα να χτυπά και μάλιστα υπάρχουν περίοδοι που μπορεί να μην κοιμηθεί τρεις μέρες συνεχόμενες. Τον βλέπουμε λιγότερο, δεν τον βλέπουμε όσο θα θέλαμε αλλά υπάρχει μεγάλη κατανόηση πάνω σε αυτό από την πλευρά μας» ανέφερε.