Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο OPEN, κατέθεσε πρόταση «βόμβα» για εκλογική συνεργασία του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία».

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς έκανε πρόταση για κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με έναν κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό.

«Υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μια κατά το νόμο «ένωση κομμάτων, όχι διάλυση», φέροντας ως παράδειγμα τη Γαλλία.

Ακόμη, ο Νίκος Παππάς ανάφερε ότι σε αυτή τη συνεργασία μπορεί να συμμετάσχει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας «απίθανο» το άνοιγμα στην Πλεύση Ελευθερίας, ενώ για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «έδρες που εκλάπησαν», κάνοντας λόγο για «κακό προηγούμενο».

«Πυροδοτούν εξελίξεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ»

«Υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις», τόνισε ο Νίκος Παππάς.

«Εάν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός», πρόσθεσε.

«Είναι άλλο πράγμα να πεις ότι καταργούνται δύο κόμματα και γίνονται ένα και άλλο η εκλογική μια εκλογική τακτική που απαντά σε ένα μείζον ζητούμενο, που είναι για εμάς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο και επειδή δεν έχουμε εκλογική τακτική, άλλη μέθοδος από την εκλογική συνεργασία δεν υφίσταται. Και όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής αριστεράς», τόνισε.

«Το θεμέλιο μιας τέτοιας συνεργασίας πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα που απαντά στα ζητούμενα (της κοινωνίας)», σημείωσε ακόμη.

Διαβάστε ακόμη