Η έκθεση του «Ήρωες από μέταλλο», που παρουσιάζεται με τεράστια επιτυχία στο δημαρχείο του Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όσα τον κέντρισαν στο να δημιουργήσει στο παρελθόν τις προσωπογραφίες της Μαρίας Κάλλας, της Grace Kelly και του Ρομανώφ, οι άνθρωποι που τον έχουν επηρεάσει περισσότερο στη διαδρομή της ζωής του, τα όνειρά του αλλά και όλα όσα θέλει να προσφέρει μέσω της τέχνης, είναι κάποια από τα θέματα που συζητήσαμε με τον καταξιωμένο διεθνούς φήμης εικαστικό, Νίκο Φλώρο.
Γράφει η Ζέτα Τζιώτη
-Νίκο, οι “Ήρωες από μέταλλο” ξεκίνησαν τη διεθνή διαδρομή τους και έχοντας λάβει ήδη διθυραμβικές κριτικές πέραν της Ελλάδος και στην Αυστραλία, όπου και παρουσιάζονται αυτές τις μέρες. Η έκθεση αυτή έχει προσελκύσει ήδη κατά την πρώτη εβδομάδα που εκτίθεται στο δημαρχείο του Σίδνεϋ το τεράστιο ενδιαφέρον του Αυστραλιανού κοινού. Πώς αισθάνεστε βλέποντας το πολύτιμο έργο σας να λαμβάνει αναγνώριση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης;
-Δεν είναι η πρώτη φορά που η δουλειά μου ταξιδεύει στο εξωτερικό. Αρκετές εκθέσεις μου κατά το παρελθόν παρουσιάστηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου με μία εξ αυτών να έχει παρουσιαστεί και στην Αυστραλία. Σίγουρα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα το ότι με κάλεσαν στο συγκεκριμένο κτήριο, στο δημαρχείο του Σύδνεϋ.
Επειδή θέμα της έκθεσης δεν είναι άλλο από την ελληνική επανάσταση, αισθάνομαι ότι μεταφέρω μαζί μου ένα έθνος και παράλληλα έχω μια ευθύνη, ένα χρέος ως Έλληνας. Ένα από τα έργα μου είναι η ελληνική σημαία. Και την παρουσιάζω από μία άλλη οπτική πάντοτε με απεριόριστο σεβασμό. Οι ισορροπίες είναι λεπτές. Για εμένα δεν είναι απλά μια έκθεση, είναι κομμάτι της ψυχής μου.
Θέλω μέσα από αυτήν να μεταδώσω το μήνυμα για την ελευθερία του ανθρώπου! Εύχομαι αυτό να γίνει αντιληπτό από όσους την επισκεφθούν. Η έκθεση στο Σίδνεϋ με θέμα την Επανάσταση του 1821 διοργανώθηκε από τον οργανισμό της Βασιλειάδας, πρόεδρος του οποίου είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος. Ευχαριστώ θερμά τόσο τον Αρχιεπίσκοπο, όσο και τον οργανισμό για την αγαστή συνεργασία.
Διαβάστε τη συνέχεια στο ArtViews.gr