Σήμερα (22/03), ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας, στο πλαίσιο της ενεργούς υποστήριξης της ευρωπαϊκής πρότασης για την ομαλοποίηση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας, μετά και τη συμφωνία, η οποία επετεύχθη στην Οχρίδα, τη 18η Μαρτίου.

«Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής, ιστορικός φίλος της Σερβίας, ένας συνομιλητής ο οποίος έχει έναν ρόλο να διαδραματίσει, με μία περιορισμένη, αλλά πολύ σημαντική ατζέντα. Τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Βαλκανική χερσόνησο», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, μετά την συνάντηση με τον Αλεκσάνταρ Βούτσιτς.

Η τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών:

«Σήμερα, είχαμε μία εκτεταμένη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, τον οποίο ευχαριστώ για το γεύμα που παρέθεσε. Η συζήτηση αναφερόταν κυρίως στον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας, μετά την τελευταία συμφωνία. Επίσης, τού μετέφερα τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη και είχαμε την ευκαιρία ενός εκτεταμένου διαλόγου, για το πώς θα μπορούσαν τα συμπεράσματα αυτού του Διαλόγου να εφαρμοσθούν.

Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής, ιστορικός φίλος της Σερβίας, ένας συνομιλητής ο οποίος έχει έναν ρόλο να διαδραματίσει με μία πολύ περιορισμένη, αλλά σημαντική ατζέντα. Τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Βαλκανική χερσόνησο».

Συνομιλία Δένδια – Λάιτσακ για τις τελευταίες εξελίξεις στον άξονα Σερβίας – Κοσόβου

Διαβάστε ακόμη: