Σήμερα (14/03), ο Μίροσλαβ Λάιτσακ τόνισε ότι δε μπορεί να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα, εάν προηγουμένως δε συσταθεί η Ένωση Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο, μιλώντας στη σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS).

Ο Μίροσλαβ Λάιτσακ συνέχισε για δεύτερη ημέρα τις συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, με στόχο να προετοιμάσει την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου για το Κόσοβο, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη 18η Μαρτίου στην πόλη Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη συνέντευξη, επεσήμανε ότι η ευρωπαϊκή πρόταση πραγματοποιήθηκε για να οδηγήσει στην ομαλοποίηση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας και όχι με σκοπό να ταπεινώσει κάποια πλευρά, επιδιώκοντας τη συνθηκολόγηση εκείνης.

«Σκοπός μας, είναι να δημιουργηθεί μία win – win κατάσταση, ώστε να “ανοίξουν” οι πόρτες της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Λάιτσακ. Ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκε, επίσης, στο Βελιγράδι και με τους αρχηγούς των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης, τους οποίους ενημέρωσε για το ευρωπαϊκό σχέδιο και δεσμεύθηκε ότι στο μέλλον, θα τούς κρατά ενήμερους για όλες τις εξελίξεις στη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος του Κοσόβου.

Διαβάστε ακόμη: