Σήμερα (16/05), ο Νίκος Ανδρουλάκης απέκλεισε το σενάριο «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιθυμεί να γίνει δεκανίκι κανενός.

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει: “Κυβέρνηση με ψήφο ανοχής”, μετά πρότεινε με Βαρουφάκη, τώρα λέει κάτι καινούργιο. Η θέση μου είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ οδηγεί σε μία σταθερή κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη στον ALPHA.

«Για το επίμαχο θέμα, λέω να γίνει εκ νέου εξεταστική επιτροπή χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου, και με σαράντα μάρτυρες αντί για τρεις που έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», συμπλήρωσε. Στη συνέχεια, εξήγησε πως επιμένει στην πρότασή του για Εξεταστική: «Το αποτέλεσμα της Εξεταστικής θα οδηγήσει σε Προανακριτική», υποστήριξε. Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης «εξαπέλυσε» επίθεση κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, είναι “όπλο” για τον Μητσοτάκη. Όταν μιλά για κυβερνήσεις που δεν είναι σταθερές και βάζει μόνο ένα ζήτημα, τότε γίνεται χορηγός του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε. Τέλος, υπογράμμισε ότι οκ. Τσίπρας είναι χορηγός του κ. Μητσοτάκη, φέρνοντας τρία παραδείγματα: Τις «Πρέσπες του Αιγαίου», τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη του Έβρου και τις «Δήμητρες» Βαρουφάκη, σημειώνοντας πως «δεν έμαθαν τίποτα από το 2015;».

Διαβάστε ακόμη: