Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο της κυβέρνησης για τις υποκλοπές, ανοίγοντας τον δρόμο για την ενημέρωση του κ. Ανδρουλάκη από την ΑΔΑΕ για τον λόγο της παρακολούθησής του.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «σήμερα είναι η πρώτη νίκη του κράτους δικαίου απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών που οργάνωσε το Μέγαρο Μαξίμου. Σήμερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο που η κυβέρνησή σας ψήφισε για να καλύψετε το παρακράτος των υποκλοπών».

«Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ, η ΑΔΑΕ καλείται να με ενημερώσει άμεσα. Θεσμικά, νόμιμα, όπως έπρεπε από την αρχή. Γι’ αυτό ενημερώνω τον ελληνικό λαό ότι τη Δευτέρα το πρωί θα συναντήσω τον κ. Ράμμο στα γραφεία της ΑΔΑΕ για τις νόμιμες διαδικασίες ενημέρωσης, όπως λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «μια μέρα γελοιοποίησης των συκοφαντών. Των συκοφαντών της Νέας Δημοκρατίας που μου έλεγαν για μήνες “γιατί δεν πας να ενημερωθείς στο αυτί από τον κ. Γεραπετρίτη; Γιατί κάτι φοβάσαι. Γιατί κάτι έχεις κάνεις”. Αυτά λέγατε στα κανάλια, στα social media, θέλοντας να εμφανίσετε το θύμα  ως θύτη, ότι κάτι κρύβω. Και σας απαντούσα ότι δεν πάω, γιατί είμαι δημοκράτης και σέβομαι τον νόμο».

Επιπλέον, έστρεψε τα «βέλη» του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι «και μια απάντηση προς τους συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα προς τον Πρόεδρό του, τον κ. Κασσελάκη, που είχε το θράσος να πει ότι δεν έκανα όσα θα έπρεπε νομικά  και γι’αυτό είμαι “εκβιαζόμενος”.

Έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω ως ένας πολίτης που σέβεται το κράτος δικαίου, την διάκριση των εξουσιών και δεν θέλει καμία ειδική μεταχείριση όπως έχουν μάθει οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ της πατρίδας μας.

Έχω μια άλλη διαδρομή, όσο κι αν προσπαθείτε να τη σπιλώσετε, γιατί αυτό θέλατε να πετύχετε».

«Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν στόχο να πλήξουν την πολιτική μου διαδρομή και αξιοπρέπεια.Σήμερα οι συκοφάντες γελοιοποιήθηκαν. Σήμερα είναι η πρώτη μεγάλη ήττα του παρακράτους των υποκλοπών και μια πρώτη μεγάλη νίκη του κράτους δικαίου» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε ακόμη: