Με επικράτηση της Τράπεζας Πειραιώς κλείνει το πρώτο μέτωπο της αντιπαράθεσής της με τον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο που ως δεδηλωμένο στόχο του έχει την ματαίωση της διάσωσης της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης (ANEK) από την Attica Group.

Υπενθυμίζεται πως η Seajets, συμφερόντων του Μ. Ηλιόπουλου είναι βασικός ανταγωνιστής της Attica Group.

Η τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο ότι το αποτέλεσμα της δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της MIG, βασικής μετόχου της Attica Group, για την εξαγορά των τίτλων τους διαμόρφωσε το ποσοστό της στην συνημμένη στο 87,7%.

Στο ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνεται πλέον και το σύνολο των μετοχών που είχαν αποκτήσει συμφέροντα που συνδέονται με τον Μ. Ηλιόπουλο, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τίτλοι αυτοί προσφέρθηκαν στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης.

Η Πειραιώς αποφάσισε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή προκειμένου να ελέγξει την καταστατική πλειοψηφία της MIG και να εμποδίσει τον προαναφερθέντα επιχειρηματία, που σε συνεργασία με τα φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που συνδέονται μαζί του, απέκτησε θέση μεγαλύτερη του 10% στη MIG για να εμποδίσει σε πρώτη φάση την «απεξάρτηση» της Attica Group από την MIG και σε δεύτερη, την απορρόφηση της κλυδωνιζόμενης οικονομικά ΑΝΕΚ από την Attica.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τώρα ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να τορπιλίσει το deal.

Ας ελπίσουμε πως η ΑΝΕΚ θα αντέξει μερικούς μήνες ακόμα. Ευτυχώς έρχεται το καλοκαίρι και οι ταμειακές ροές θα ενισχυθούν.

Διαβάστε περισσότερα