Στην διάρκεια των Αμερικανικών τράιαλς το Νίκι Χιλτζ, κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο στα 1.500 μέτρα και να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή καθώς θα είναι το πρώτο τρανς – non binary πρόσωπο στην ιστορία της διοργάνωσης, που θα αγωνιστεί στο Παρίσι.

Ο κανονισμός πλέον, όσον αφορά τον στίβο, επιτρέπει σε άτομα που έχουν κάνει αλλαγή φύλου να αγωνιστούν σε κούρσες αποστάσεων, αν τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι σε επιτρεπτά όρια ώστε να αγωνίζονται κόντρα σε γυναίκες. Αυτό αν δεν μπορεί να γίνει με φυσικό τρόπο, γίνεται μέσω θεραπειών. Το Χιλτζ από πέρυσι κέρδισε το δικαίωμα να εκπροσωπεί τις ΗΠΑ και φέτος τον χειμώνα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο.

Τώρα, κέρδισε το δικαίωμα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου κι εκεί θα πάει με ελπίδες να ανέβει στο βάθρο.

Το Χιλτζ έχει τρομερή στήριξη στις ΗΠΑ, καθώς έχει προσφέρει χρήματα και έχει διοργανώσει αγώνες, προκειμένου να βοηθήσει ίδρυμα να στηρίξει νέα παιδιά που έχουν κάνει απόπειρες αυτοκτονίας, επειδή στην οικογένειά τους δεν αποδέχονταν το γεγονός ότι είναι γκέι. Το 2020 μάλιστα, κατάφερε να συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην προσπάθειά της.

Στο πλευρό της είχε και την σύντροφό της, Εμμα Γκι, η οποία ήταν η πρώτη που δήλωσε ανοιχτά στο πανεπιστήμιό της πως είναι λεσβία και συμμετείχε στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη