Oι παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή στην χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη συνιστούν μία ευθεία αμφισβήτηση πολιτικής της Μητσοτάκη στο σύνολό της. Από την οικονομία μέχρι την εξωτερική πολιτική.

Από την ιδεολογική πυξίδα της ΝΔ μέχρι τα πρόσωπα που απαρτίζουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Σαμαράς και Καραμανλής έθεσαν προ των ευθυνών του τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ιδεολογική μετάλλαξη της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας το Μαξίμου ότι φλερτάρει με την woke κουλτούρα και τον δικαιωματισμό.

Αφορμή δόθηκε στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στο οποίο ο «Μητσοτάκης δεν άκουσε τις εκκλήσεις της βάσης» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε ειρωνικά στα μεγάλα γλέντια των Σκέρτου-Πατέλη στα υπουργικά έδρανα και τα πανηγύρια σε γνωστό wine bar παρέα με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επίθεση δέχτηκε ο Μητσοτάκης και για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, κυρίως για τις σφαλιάρες από Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία. Θύμισε τις αναρίθμητες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας (Αγία Σοφία, Μονή, αμφισβήτηση στο Αιγαίο, Κρήτη κτλ.) την ώρα που υπάρχουν υπουργοί της κυβέρνησης όπως ο Γ.Γεραπετρίτης που επαίρονται για την ελληνοτουρκική προσέγγιση και τις μηδενικές παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά.

Σκληρή ήταν η κριτική, κυρίως του Καραμανλή, για τα ολιγοπώλια που λειτουργούν στην ελληνική αγορά με την ανοχή της κυβέρνησης.

Μίλησε για τα καρτέλ σε ενέργεια και σούπερ μάρκετ και τόνισε ότι η ακρίβεια έχει δυσαρεστήσει πολύ την κοινωνία. Ήταν κάτι που είχε επαναλάβει και ο Μάριος Σαλμάς στην Κοινοβουλευτικής Ομάδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε και άλλα ζητήματα, όμως, επικεντρώθηκε στην συρρίκνωση της ΝΔ (28%) την ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει αντιπολίτευση, δεν υπάρχει τρόικα που να επιβάλει σκληρά μέτρα και ενώ διαθέτει σημαντική επικοινωνιακή υπεροπλία από κάθε άλλο κόμμα.

Κατηγόρησε επίσης για αλαζονεία το Μέγαρο Μαξίμου και για αγνόηση των βουλευτών αναφέροντας τη χαρακτηριστική ασυλία που έχουν εξωκοινοβουλευτική και «κολλητοί» του προέδρου.

Ο Κώστας Καραμανλής έθεσε και το θέμα της αθρόας λαθρομετανάστευσης κάνοντας μια παράλληλη αναφορά σε όσα γίνονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Σκληρή και δίκαια κριτική στην Ευρώπη που αγνοεί τους πολίτες, που είναι σκλάβα ενός αδηφάγου τραπεζικού συστήματος και όμηρος μιας αδιέξοδης πολεμοχαρούς πολιτικής με Ρωσία ήταν η κριτική του Καραμανλή.

Καραμανλής και Σαμαράς στο σύνολο των ομιλιών τους δήλωσαν παρόντες στη ΝΔ και αυτό συνεπάγεται ότι ο Κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά τις παρεμβάσεις τους.

Είναι γνωστό ότι χωρίς τη στήριξη της δεξιάς πτέρυγας η ΝΔ θα την πάθει όπως ο Μακρόν στην Γαλλία.

Κάποιοι, όμως, που βρέθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο εχθές μιλούν ότι ίσως είμαστε μπροστά σε εξελίξεις…

Διαβάστε ακόμη