Ο σκοτεινός πρίγκιπας της ροκ, ο Νικ Κέιβ, έχει αναπτύξει, εδώ και χρόνια, μια ιδιαίτερα στενή σχέση με το ελληνικό κοινό. Γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να μην παρουσιάσει στη χώρα μας το νέο του μουσικό πρότζεκτ. Από την 1η έως τις 3 Ιουνίου, λοιπόν, θα βρίσκεται στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, χωρίς την μπάντα του αυτή τη φορά αλλά συνοδευόμενος από τον μπασίστα των Radiohead, Κόλιν Γκρίνγουντ.

Nicfk_Cave_-_Colin_Greenwood

Πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα από τον αγαπημένο, Αυστραλό τραγουδοποιό. Περισσότερο παράσταση και λιγότερο συναυλία, ένα εντυπωσιακό σόλο με τον ίδιο στο πιάνο να παίζει και να ερμηνεύει κάποια από τα ωραιότερα κομμάτια της πλούσιας προσωπικής δισκογραφίας του και το μπάσο του Κόλιν Γκρίνγουντ  να «συνομιλεί» μαζί του σε μια ενδιαφέρουσα μουσική σύμπραξη.

«Ανυπομονώ να δώσω αυτή την ξεχωριστή συναυλία, συνοδευόμενος από τον σπουδαίο Colin Greenwood. Είναι τιμή μου να μοιράζομαι με το κοινό τα τραγούδια κατ’ αυτόν τον τρόπο – απογυμνωμένα και απέριττα, αποκαλύπτοντας έτσι την ουσιαστική τους φύση» δηλώνει ο Νικ Κέιβ εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το νέο του πρότζεκτ που είναι μοναχικό, εσωτερικό αλλά εξαιρετικά πλαίσιο σε μουσικές, εικόνες και συναισθήματα.

Nicfk_Cave_1

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως όπου κι αν έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα το συγκεκριμένο σόου έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς: «Τίποτα λιγότερο από μια πνευματική εμπειρία», «Τα τραγούδια του σε καθηλώνουν, αυτό το σκηνικό αναδεικνύει τη δύναμη του στην πιο λιτή, αγνή και ακατέργαστη μορφή της», «Συναρπαστικός και μαγνητικός», «Ένας master της τέχνης του» είναι κάποιοι μόνον από τους αποθεωτικούς τίτλους των διεθνών μέσων.

Μάς έχει συνηθίσει άλλωστε ο Νικ Κέιβ σε μουσικές εκπλήξεις και live υψηλών προδιαγραφών τα τελευταία σαράντα χρόνια. Διαθέτοντας ένα ξεχωριστό, ιδιαίτερα προσωπικό και απολύτως αναγνωρίσιμο μουσικό ύφος, καταφέρνει πάντα να συνεπαίρνει το ακροατήριό του με τις μελαγχολικές μελωδίες του, τους σκοτεινούς στίχους του και τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο διηγείται τις μουσικές ιστορίες του με τη βαρύτονη φωνή του. Ιστορίες που μιλούν για την αγάπη, την πίστη, τη βία, τον θάνατο…

Και ο Βρετανός Κόλιν Γκρίνγουντ, όμως, έχει διαγράψει τη δική του, σημαντική μουσική διαδρομή. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας κορυφαίας μπάντας, των Radiohead, με τους οποίους συμπορεύεται σταθερά από το 1985 οπότε έγινε το ξεκίνημά τους για να ακολουθήσει μια απογειωτική καριέρα που μετρά 30 εκ. πωλήσεις δίσκων, έξι βραβεία Γκράμι, μια θέση στο Rock and Roll Hall of Fame και πολλές, πάρα πολλές επιτυχίες.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 10:00 π.μ. ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη: