Οι μετοχές της Netflix υποχώρησαν έως και 6,22% στα 572,58 δολάρια σήμερα Παρασκευή, μετά την απροσδόκητη ανακοίνωση της εταιρείας ότι δεν θα παρέχει πλέον στοιχεία για την καταμέτρηση των συνδρομητών, ενώ η πρόβλεψη εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο έπεσε κάτω από τις προσδοκίες της Wall Street.

Ο στόχος των εσόδων της πρωτοπόρου στο video streaming για το τρέχον τρίμηνο δεν πέτυχε τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 9,54 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές χαρακτήρισαν αμφιλεγόμενη και «άκομψη» την κίνηση της εταιρείας να σταματήσει τη δημοσίευση του αριθμού των συνδρομητών της ανά τρίμηνο, αρχής γενομένης από το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Τα στελέχη της Netflix έχουν παροτρύνει τους επενδυτές να επικεντρωθούν στα έσοδα και τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους κατά την αξιολόγηση της προόδου της εταιρείας και όχι στις προσθήκες πελατών.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περίπου 5% μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης την Πέμπτη σχετικά με τις προοπτικές εσόδων της πλατφόρμας streaming για το 2024, οι οποίες επίσης υπολείπονταν των προσδοκιών των αναλυτών.

Ωστόσο, οι αναλυτές εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι για την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, με τουλάχιστον τέσσερις χρηματιστηριακές εταιρείες να έχουν αυξήσει τους στόχους τιμών τους για τη μετοχή μέχρι στιγμής.

Η Netflix δήλωσε ότι τα διαφημιστικά υποστηριζόμενα σχέδια streaming βοήθησαν στην προσέλκυση 9,3 εκατομμυρίων νέων πελατών το πρώτο τρίμηνο, σχεδόν διπλάσια από την πρόβλεψη συναίνεσης των αναλυτών, ανεβάζοντας τον παγκόσμιο αριθμό σε 269,6 εκατομμύρια στα τέλη Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη: