search

ΚΟΣΜΟΣ

Νέο περιστατικό βίας στη Γαλλία: Τούρκος μαχαίρωσε με ψαλίδι στον λαιμό έναν Κούρδο κομμωτή

Τι αναφέρουν τα τοπικά μέσα στη Γαλλία για τη νέα επίθεση σε κουρδικής καταγωγής πολίτη.

Γαλλία: Τούρκος μαχαίρωσε με ψαλίδι στον λαιμό έναν Κούρδο κομμωτή

Ένα ακόμη περιστατικό βίας έλαβε χώρα στη Γαλλία, με έναν Τούρκο υπήκοο να τίθεται υπό κράτηση την Τρίτη, κατηγορούμενος για το μαχαίρωμα με ψαλίδι ενός κομμωτή, στην κοινότητα Ρουμπέ της βόρειας Γαλλίας, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο , επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, «το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής σε κομμωτήριο στην κοινότητα Ρουμπέ στη βόρεια Γαλλία μεταξύ ενός πελάτη και ενός κομμωτή. Τον μαχαίρωσαν στο λαιμό, αλλά η ζωή του δεν κινδυνεύει πλέον».

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ο 47χρονος δράστης επιτέθηκε στον κομμωτή επειδή έπαιζε στο κομμωτήριό του κουρδική μουσική. Μετά το περιστατικό, ο δράστης συνελήφθη με την κατηγορία της «απόπειρας δολοφονίας», ενώ ο 27χρονος Κούρδος κομμωτής οδηγήθηκε στο χειρουργείο για την αποκατάσταση των τραυμάτων του. Όπως σημειώθηκε, ο δράστης ήταν ήδη γνωστός στην αστυνομία.

Η επίθεση έγινε δύο ημέρες μετά το πυρ που άνοιξε ένας 69χρονος σε δρόμο κοντά σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο του Παρισίου, σκοτώνοντας τρεις Κούρδους. Αργότερα απέδωσε την πράξη του σε ρατσιστικά κίνητρα και στο παθολογικό του μίσος για τους ξένους.

Γαλλία: Προφυλακιστέος ο 69χρονος για τη δολοφονία των τριών Κούρδων στο Παρίσι

Ο 69χρονος που εισέβαλλε σε κουρείο στο Παρίσι και πυροβόλησε εν ψυχρώ, σκοτώνοντας τρεις Κούρδους την περασμένη Παρασκευή, κρίθηκε προφυλακιστέος. Στον δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για μια σειρά αδικημάτων.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή της Γαλλίας, ο 69χρονος που ομολόγησε ότι τρέφει «παθολογικό μίσος για τους ξένους», μετά τη δολοφονία τριών από αυτών στο κουρείο στο Παρίσι, κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας λόγω της φυλής, της εθνότητας ή της θρησκείας του θύματος, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Διαβάστε ακόμη: