search

ΚΟΣΜΟΣ

Στους 3 ανέβηκαν οι νεκροί στο Παρίσι, 3 ακόμη τραυματίες και επεισόδια στο κέντρο της πόλης

Ένας ύποπτος, ηλικίας 69 ετών, συνελήφθη γρήγορα και σύντομα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε απελευθερωθεί πρόσφατα από τη φυλακή.

parisshooting

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο του Παρισιού νωρίτερα σήμερα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι μέχρις ώρας και να τραυματιστούν άλλοι τρεις, σύμφωνα με το BBC.

Ο δράστης είχε στόχο ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο και πυροβόλησε μέλη της τοπικής κοινότητας.

Εμανουέλ Μακρόν: «Οι Κούρδοι της Γαλλίας αποτελέσαν στόχο ειδεχθούς επίθεσης»

Οι Κούρδοι της Γαλλίας έγιναν στόχος μίας ειδεχθούς επίθεσης σήμερα (23/12), τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, μερικές ώρες μετά τη δολοφονία τριών ανθρώπων σε κουρδικό κοινοτικό κέντρο στο κέντρο του Παρισιού, από ένοπλο άνδρα.

«Οι Κούρδοι της Γαλλίας έγιναν στόχος μίας ειδεχθούς επίθεσης στην καρδιά του Παρισιού. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τους ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα», ανέφερε ο κ. Μακρόν.

Η δημοσίευση του Προέδρου της Γαλλίας:

Ερευνάται πιθανό ρατσιστικό κίνητρο

Ένας ύποπτος, ηλικίας 69 ετών, συνελήφθη γρήγορα και σύντομα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε απελευθερωθεί πρόσφατα από τη φυλακή.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους ανθρώπους να αποφύγουν την περιοχή στο Στρασβούργο-Σαιν Ντενί στη 10η συνοικία του Παρισιού.

Το Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο στη Γαλλία (CDF-K), το οποίο διευθύνει το κέντρο που χτυπήθηκε, καταδίκασε την επίθεση σε σύντομη δήλωση.

Ανέφερε επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία το βράδυ της Παρασκευής για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους νεκρούς.

Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κίνητρο για τον πυροβολισμό

Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κίνητρο για τον πυροβολισμό, αλλά η εισαγγελέας του Παρισιού Laure Beccauau είπε ότι ο ύποπτος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ρατσιστική βία.

Η εφημερίδα Le Monde επικαλέστηκε τον Agit Polat, εκπρόσωπο του κέντρου, ο οποίος είπε ότι οι γαλλικές αρχές απέτυχαν “για άλλη μια φορά” να προστατεύσουν τους Κούρδους στο Παρίσι.

Συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης

Εν τω μεταξύ συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και μιας μεγάλης ομάδας που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο μετά την επίθεση.

Πλάνα έδειξαν ανθρώπους να ανάβουν φωτιά στη μέση του δρόμου και να πετούν καρέκλες και άλλα αντικείμενα, με αστυνομικούς ντυμένους με εξοπλισμό να απαντούν πετώντας δακρυγόνα.

Η τοπική δήμαρχος Alexandra Cordebard είπε ότι ο ύποπτος τραυματίστηκε επίσης από τους πυροβολισμούς και ότι τρία μέρη δέχθηκαν πυρά: το κουρδικό κοινοτικό κέντρο, ένα εστιατόριο και ένα κομμωτήριο.

Σημειώνεται ότι η επίθεση έλαβε χώρα σχεδόν 10 χρόνια μετά τη δολοφονία τριών Κούρδων ακτιβιστών στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2013, συμπεριλαμβανομένης μιας συνιδρύτριας του μαχητικού εθνικιστικού Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Διαβάστε ακόμη: