search

ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Προφυλακιστέος ο 69χρονος για τη δολοφονία των τριών Κούρδων στο Παρίσι

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο 69χρονος που σκότωσε τρεις Κούρδους στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή.

Γαλλία: Προφυλακιστέος ο 69χρονος για τη δολοφονία των τριών Κούρδων στο Παρίσι

Ο 69χρονος που εισέβαλλε σε κουρείο στο Παρίσι και πυροβόλησε εν ψυχρώ, σκοτώνοντας τρεις Κούρδους την περασμένη Παρασκευή, κρίθηκε προφυλακιστέος. Στον δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για μια σειρά αδικημάτων.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή της Γαλλίας, ο 69χρονος που ομολόγησε ότι τρέφει «παθολογικό μίσος για τους ξένους», μετά τη δολοφονία τριών από αυτών στο κουρείο στο Παρίσι, κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας λόγω της φυλής, της εθνότητας ή της θρησκείας του θύματος, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο 69χρονος σκότωσε μία γυναίκα, την Εμινέ Καρά, στέλεχος μιας γυναικείας κουρδικής οργάνωσης, καθώς και δύο άνδρες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο καλλιτέχνης και πολιτικός πρόσφυγας, Μιρ Περβέρ. Τραυμάτισε επίσης τρεις άνδρες, τον έναν εκ των οποίων σοβαρά. Τα πέντε θύματα είχαν την τουρκική υπηκοότητα και το έκτο τη γαλλική.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα έλαβε χώρα πορεία στο Παρίσι στη μνήμη των θυμάτων ενώ, στο σημείο της επίθεσης οι διαδηλωτές τοποθέτησαν φωτογραφίες των θυμάτων, λουλούδια και αναμμένα κεριά.

Τουρκία: Ο Καλίν ενοχοποιεί το PKK για τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι

Ο ειδικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε σήμερα τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Παρίσι μετά το φόνο τριών Κούρδων,ισχυριζόμενος πως για τις βιαιότητες αυτές ευθύνεται το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

«Είναι το PKK στη Γαλλία», υποστήριξε ο Ιμπραήμ Καλίν αναρτώντας στο Twitter φωτογραφίες αυτοκινήτων που έχουν ανατραπεί και καεί. «Η ίδια τρομοκρατική οργάνωση την οποία υποστηρίζετε στη Συρία», πρόσθεσε ο σύμβουλος του Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ξέσπασαν ξανά επεισόδια στο κέντρο του Παρισιού, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Κούρδων για τη ρατσιστική επίθεση εις βάρος των ομοεθνών τους. Οι συγκεντρωμένοι ανέτρεψαν οχήματα, τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο πυρπολήθηκε και μικρές φωτιές άναψαν κοντά στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμη: