Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε χθεσινή ομιλία του, τόνισε ότι «η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία», δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι στο μυαλό του υπάρχει το «Οθωμανικό όραμα», η «Γαλάζια Πατρίδα» και ο «Αιώνας της Τουρκίας».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν ανάφερε ότι «σε Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική, και Βαλκάνια η Τουρκία είναι το όνομα της ελπίδας και της αγάπης».

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: «Γίναμε μάρτυρες πως η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία, και εκ μέρους μου, του έθνους μου και του λαού μου, ευχαριστώ όλους τους φίλους μας που βρίσκονται σε όλα τα μέρη του κόσμου. Έτσι, για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε πως από η Τουρκία όχι μόνο στην κοντινή της περιοχή, αλλά από την Αφρική μέχρι και την Ασία, από την Λατινική Αμερική στα Βαλκάνια, από την Μέση Ανατολή μέχρι και τον κόσμο του Ισλάμ, είναι το όνομα της αγάπης, της ελπίδας, της φροντίδας, της αντίστασης.

Την περίοδο των κυβερνήσεών μας, αναδείχθηκαν τα σημεία για το που έφτασε η ήπια δύναμη και η σφαίρα επιρροής της χώρας μας την περίοδο της διακυβέρνησης μας. Έχει γίνει κατανοητό ότι είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί όσων διαβάζουν διπλωματία, όπως και την πολιτική, με τα παλιά στενά στερεότυπα, για την τουρκική εξωτερική πολιτική. Γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία και ότι είναι μια χώρα πολύ μεγαλύτερη από 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα».

Yeni Safak: Σήμανε συναγερμός για απόπειρα πραξικοπήματος 

Την ίδια ώρα, αναστάτωση προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak, η οποία ανέφερε ότι πριν από τις εκλογές υπήρχαν πληροφορίες για απόπειρα νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στρατόπεδα ήταν σε επιφυλακή από τις 13 έως και τις 29 Μαΐου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν και λίγες μετά τις εκλογές στην χώρα. Υπάρχουν υποψίες από στρατιωτικούς για άλλους στρατιωτικούς και ίσως υπάρχουν καρατομήσεις από την πλευρά του Ερντογάν.

O Καλίν ανέλαβε τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες

Χθες πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών από τον Φιντάν στον Καλίν.

Όπως μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων το Show TV: «Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήρθε η αλλαγή  στην γραφειοκρατία. Ο Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του Ερντογάν, διορίστηκε στην ΜΙΤ. Ο αρχηγός του Στρατού Ξηράς έγινε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Για πολλά χρόνια ήταν το δεξί χέρι του προέδρου Ερντογάν και έγινε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών. Τη θέση του Χακάν Φιντάν, την ανέλαβε ο Ιμπραήμ Καλίν».

Διαβάστε περισσότερα