search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νένα Χρονοπούλου: Καταγγέλει κακοποίηση παιδιών ΑμεΑ σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Νένα Χρονοπούλου: «Κακοποιούσαν παιδιά ΑμεΑ σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών».

Νένα Χρονοπούλου: Καταγγέλει κακοποίηση παιδιών ΑμεΑ σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Σοβαρές καταγγελίες έκανε σήμερα το πρωί η ηθοποιός Νένα Χρονοπούλου στον ΑΝΤ1!

Τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών ΑμεΑ, σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική, ερευνά η Υποδιεύθυνση Υπηρεσίας Ανηλίκων, ενώ την ίδια ώρα, πληθώρα ερωτημάτων θέτει και η μαρτυρία πρώην εργαζόμενου στο Κέντρο.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» η Νένα Χρονοπούλου, η οποία τυγχάνει Εθελόντρια Γραμματέας του Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου «4amea».

Η ίδια με τον σύζυγό της είναι οι ιδρυτές του υποστηρικτικού ιδρύματος για παιδιά ΑμεΑ από όλη την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή η κα Χρονοπούλου, έχουν συγκεντρωθεί πολλές πληροφορίες για το συγκεκριμένο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και οι πληροφορίες προέκυψαν από το ιστορικό που κατά τη συνήθη διαδικασία συντάσσουν για τα παιδιά.

Στην πρώτη καταγγελία, όπως υποστηρίζει η κ. Χρονοπούλου, μια γιαγιά τους ανέφερε ότι το εγγόνι της εξήλθε από το συγκεκριμένο κέντρο με μια δαγκωνιά στο πρόσωπο. Όταν η ίδια ζήτησε εξηγήσεις ισχυρίζεται πως απειλήθηκε με τη φράση: «μην τολμήσεις να κάνεις καταγγελία γιατί θα πούμε ότι το παιδί ήρθε έτσι από το σπίτι».

Μια ακόμη καταγγελία προήλθε από μια μητέρα, η οποία παρατήρησε αλλαγή συμπεριφοράς του παιδιού της και μάλιστα και στην ερωτική συμπεριφορά. «Προφανώς έβλεπε πράγματα και τα έκανε στο σπίτι», είπε η Νένα Χρονοπούλου.

Σε αυτό που εστίασε η ηθοποιός είναι ότι δεν υφίσταται κάποια γραμμή καταγγελιών για τέτοια περιστατικά και σημείωσε ότι αυτό που ζητούν είναι μια συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου ώστε να της επισημάνουν τα κενά του νόμου

«Ζητάμε αλλαγή της νομοθεσίας, δεν γίνεται να μην υπάρξει έλεγχος σε αυτές της δομές», ανέφερε η κ. Χρονοπούλου υπογραμμίζοντας ότι οι υπεύθυνοι του κέντρου το οποίο καταγγέλλεται απειλούν τους γονείς.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε και πρώην εργαζόμενος στο συγκεκριμένο κέντρο, ο οποίος ανέφερε άλλα περιστατικά με συμπεριφορά συνοδού σε σχολικό.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το εν λόγω άτομο φερόταν άσχημα στα παιδιά, τα έπιανε από το λαιμό και τα πετούσε κάτω, τα έβριζε, προκειμένου όπως του είπε να μάθουν ποιος είναι ο ανώτερος τους για να μπορούν να κάνουν ησυχία.

Μάλιστα ο πρώην εργαζόμενος υποστήριξε πως όλα αυτά γίνονταν εν γνώσει της διοίκησης εντούτοις «δεν έκαναν τίποτα».

 

Διαβάστε ακόμη: