Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περιλαμβάνεται ακόμη ένα προκλητικό μήνυμα προς την ελληνική πλευρά, το οποίο επεσήμανε ότι «οιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας, δε θα γίνει ανεκτό».

Επιπλέον, στη διακήρυξη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, όπως μεταδίσει το πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», αναφέρονται τα εξής: «Υπογραμμίζεται ότι τα κράτη που θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με τον νόμο και το πνεύμα της Συμμαχίας. Οι αποτρόπαιες επιθέσεις που αποτελούν εκδήλωση αντί – ισλαμικού ρατσισμού και στοχεύουν τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων, καταδικάζονται έντονα».

Είδικα για τη Σουηδία και τη Φινλανδία, τονίσθηκε πως «είναι απαραίτητο να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, οι οποίες απορρέουν από το μνημόνιο κατανόησης για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων με συγκεκριμένα βήματα».

Ολοκληρώνοντας, υπογραμμίσθηκε ότι «όσοι ενθαρρύνουν και πατρονάρουν ενέργειες που υπονομεύουν αξίες όπως η ελευθερία της θρησκείας, της συνείδησης και της σκέψης, είναι εταίροι σε εγκλήματα μίσους».

Ταγίπ Ερντογάν: Η Σουηδία «δεν πρέπει να περιμένει» τη στήριξη της Τουρκίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Διαβάστε ακόμη: