Η Coinbase δημιούργησε μια νέα υπηρεσία δανεισμού κρυπτογράφησης στις ΗΠΑ για θεσμικούς πελάτες, συμβάλλοντας στην κάλυψη του κενού που αφήνουν οι εκρήξεις εταιρειών όπως η Genesis και η BlockFi.

Η πλατφόρμα αποκαλύφθηκε σε μια κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την 1η Σεπτεμβρίου, η οποία έδειξε ότι είχαν ήδη συγκεντρωθεί 57 εκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με ένα άτομο που είναι οικίο με το θέμα, οι πελάτες μπορούν να δανείσουν χρήματα στην Coinbaseκυρίως περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης– και να λάβουν εξασφαλίσεις που υπερβαίνουν την αξία του δανείου. Τέτοιες υπερασχέσεις δρα ως προστασία από την καταστροφή.

Η Coinbase μπορεί στη συνέχεια να γυρίσει και να χορηγήσει εξασφαλισμένα δάνεια σε πελάτες θεσμικών συναλλαγών – παρόμοια με τις κορυφαίες υπηρεσίες μεσιτείας που παρέχουν οι τράπεζες στα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά, είπε το άτομο.

Η Genesis και η BlockFi παρείχαν παρόμοιες υπηρεσίες δανεισμού στις ΗΠΑ, αλλά υπέστησαν τεράστιες απώλειες πέρυσι που τις οδήγησαν, πλήρως ή εν μέρει, στο δικαστήριο πτώχευσης.

Η νέα υπηρεσία διαφέρει από το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα Lend που ακύρωσε η Coinbase το 2021. Αυτό απευθύνθηκε σε πελάτες λιανικής και οι αξιωματούχοι της SEC αντιτάχθηκαν.

Αυτή η τελευταία υπηρεσία δανεισμού είναι προσανατολισμένη προς τα ιδρύματα, πράγμα που σημαίνει ότι η ρύθμιση είναι λιγότερο επαχθής – με την προϋπόθεση ότι οι μεγάλοι επενδυτές έχουν την πολυπλοκότητα να τη χειριστούν.

Διαβάστε ακόμη: