Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, διαμηνύοντας σε έντονο ύφος ότι η Τουρκία δεν δέχεται καμία επέκταση των χωρικών υδάτων πέρα από τα έξι ναυτικά μίλια.

Ειδικότερα, ο Ακάρ ανέφερε: «Τα έξι μίλια είναι το ανώτατο σημείο των ορίων που μπορούν να φτάσουν. Πέρα από αυτό το όριο δεν αποδεχόμαστε καμία επέκταση των χωρικών υδάτων».

Και πρόσθεσε: «Λένε πως η Τουρκία είναι απειλή. Εμείς ως Τουρκία δεν απειλούμε κανέναν. Την Ελλάδα δεν την έχουμε απειλήσει ποτέ! Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, καλός σύμμαχος. Το 1919, με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών, η απόπειρα εισβολής στην Ανατολία απέτυχε με τον Εθνικό Αγώνα. Τους λέμε, μάθετε από την ιστορία, μην μπείτε σε μπελάδες, μην μπείτε σε νέες περιπέτειες, μην σπαταλάτε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δικών σας ανθρώπων για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα άλλων χωρών».

Ακόμη, ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και παραβίαση των δικαιωμάτων μας, δεν θα παρασυρθούμε από τις προκλήσεις (της  Ελλάδας). Oύτε τα δικαιώματα μας ούτε των Κυπρίων. Είμαστε αποφασισμένοι και ισχυροί ως προς αυτό».

Μάλιστα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στα κατεχόμενα λέγοντας ότι το θέμα είναι η αναγνωρίση της «ΤΔΒΚ».

«Η ‘ΤΔΒΚ’ ιδρύθηκε, το θέμα είναι η αναγνώρισή της. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για αυτό. Λέμε στην Ελλάδα, μην κάνετε λάθος υπολογισμούς, μην ακολουθήσετε λάθος δρόμους και διδαχτείτε από την ιστορία. Αποφασίστε πριν χιονίσει στα βουνά που εμπιστεύεστε; Δότι εμπιστεύονται κάποιους. Μην ξεχνάτε. O λάθος  λογαριασμός επιστρέφει από την Άγκυρα», είπε.

Επιθεωρώντας το νέο υποβρύχιο της Τουρκίας Piri Reis ο Ακάρ δήλωσε: «Καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο και στην Κύπρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε.Δεν θα επιτρέψουμε με τίποτα να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας.

Διαβάστε ακόμη: