Το ψευδοκράτος παρουσίασε στον Οργανισμό, προτάσεις για τη μελλοντική συνεργασία με τους Ελληνοκύπριους.

Ωστόσο, όχι στη βάση μίας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, αλλά μίας «λύσης» δύο κρατών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις αφορούν τη συνεργασία στους τομείς των υδρογονανθράκων, των δικτύων ηλεκτρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των δικτύων υδροδότησης, βάσει του δημοσιεύματος.

Η ανάρτηση του πρακτορείου:

Κατεχόμενα: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του ψευδοκράτους

Στις 21/04, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, πριν κάνει δεκτή την παραίτηση των μελών του σχήματος, είχε διαβουλευθεί με την Άγκυρα.

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του ψευδοκράτους στην Κύπρο «πυροδοτώντας» την πολιτική αντιπαράθεση. Η λεγόμενη κυβέρνηση του Πρωθυπουργού του ψευδοκράτους, Φαΐζ Σουτζούογλου, παραιτήθηκε έπειτα από έντονη αντιπαράθεση με τον αποκαλούμενο Υπουργό Δημοσιονομικών, Σουνάτ Ατούν.

Η πολυήμερη αντιπαράθεση των δύο ανδρών άρχισε από τις αποφάσεις αναφορικά με τις αυξήσεις σε τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και τη γενικότερη δυσκολία των Τουρκοκυπρίων να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής, ενώ κορυφώθηκε ύστερα από ανακοινώσεις για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από τον ψευδοπρωθυπουργό. Ο τελευταίος, τάχθηκε υπέρ της μείωσης της τιμής, ενώ ο Ατούν εξέφρασε δημοσίως τη διαφωνία του.

Μόλις δύο μήνες μετά τον σχηματισμό της λεγόμενης κυβέρνησης στα κατεχόμενα, το πολιτικό σκηνικό εισέρχεται και πάλι σε περίοδο αβεβαιότητας.

Ο Σουτζιούογλου, επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, είχε στείλει επιστολή στον Ερσίν Τατάρ, ζητώντας να παύσει τον Ατούν, αλλά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν το έπραξε και φέρεται να είπε ότι θα αξιολογήσει το θέμα.