Ο τρίτος σταθμός της περιοδείας  που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η  Θεσσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα “Ελευθερία’, ο πρώην πρωθυπουργός το απόγευμα της Παρασκευής θα επισκεφτεί την Καρδίτσα, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση, ενώ νωρίτερα θα βρεθεί στα Φάρσαλα, ενώ θα διανυκτερεύσει στην Καλαμπάκα. Εξετάζεται το πρωί του Σαββάτου να επισκεφθεί Μονές των Μετεώρων.

Οι επιλογές των Φαρσάλων και της Καρδίτσας έγιναν με το κριτήριο ότι εκεί η ΝΔ συγκέντρωσε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να θέλει να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Όσον αφορά την πιθανή επίσκεψη στα Μετέωρα, αυτή σχετίζεται με τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στην ουσία οι προεκλογικές περιοδείες του πρώην πρωθυπουργού ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα με πρώτο σταθμό τη δυτική Αθήνα, εκεί όπου η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό της κατά 7,7 μονάδες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει 15,89 μονάδες σε σχέση με το 2019. Δεύτερος σταθμός (στο διήμερο Τρίτης – Τετάρτης) η Κρή τη, που αποτέλεσε και προσωπικό στοίχημα του Μητσοτάκη. Στο Ηράκλειο η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό της κατά 5,32 μονάδες, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, στα Χανιά η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό κατά 7,09 μονάδες και άγ- γιξε ποσοστό πάνω και από το εθνικό της.

Όσον αφορά την προεκλογική στρατηγική για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αυτή προβλέπει μερικές μεγάλες συγκεντρώσεις, αλλά πολύ περισσότερες «βόλτες» σε πόλεις και χωριά, με σταθερό το μήνυμα περί αυτοδυναμίας.

Διαβάστε περισσότερα