Τελικά, αυτή η υπόθεση με τις αναβολές και τις παρατάσεις για την τύχη της ΛΑΡΚΟ, δεν έχουν τελειωμό. Ζητήθηκαν, λέει, “διευκρινίσεις” από αυτούς που κατέθεσαν προσφορές (οι διαγωνισμοί είναι δύο παράλληλοι) και για το λόγο αυτό δεν υπήρξε απόφαση, όπως έγινε με τα λιμάνια.

Έχει στοιχειώσει αυτή η υπόθεση και ελπίζω πράγματι οι…διευκρινίσεις να είναι το πρόβλημα και όχι άλλοι λόγοι, όπως διάφοροι κακεντρεχείς έσπευσαν να διαδώσουν…

Θυμίζω ότι ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ αφορά το μεταλλείο της Λάρυμνας, δηλαδή τα μεταλλευτικά δικαιώματα και το μεταλλευτικό εργοστάσιο, εδαφικές εκτάσεις, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό και το μεταλλείο του Λουτσίου, δηλαδή τα μεταλλευτικά δικαιώματα μαζί με εδαφικές εκτάσεις και εγκαταστάσεις στο μεταλλείο και σε αυτόν προσφορά κατέθεσε η κοινοπραξία των ΓΕΚΤΕΡΝΑ – AD Holding.

Στον διαγωνισμό του Ειδικού Διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ για την παραχώρηση των μεταλλείων και μεταλλευτικών δικαιωμάτων και των εγκαταστάσεων στην Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Καστοριά και Σέρβια Κοζάνης (λιγνιτωρυχείο), προσφορά κατέθεσαν η Commodity & Mining Insight Ireland και η κοινοπραξία των ΓΕΚΤΕΡΝΑ – AD Holding.

Προσέξτε, όμως, τώρα το ακόλουθο: Σύμφωνα με τη λεγόμενη ρήτρα «εκατέρωθεν πλειοδοσίας», o προτιμητέος επενδυτής σε κάθε έναν από τους δύο διαγωνισμούς, θα έχει το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, να πλειοδοτήσει και στον άλλο διαγωνισμό, εφόσον εκπληρώνει τα σχετικά τεχνικά και οικονομικά κριτήρια επιλογής που έχουν καθοριστεί. Άριστα.

Διαβάστε ακόμη: