Τα κέρδη έρχονται παρά το απότομο άλμα στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων κατά τη διάρκεια του μήνα.

Οι τιμές σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκαν κατά 0,7% από μήνα σε μήνα και ήταν εποχικά προσαρμοσμένες. Ο σύνθετος δείκτης 10 πόλεων ενισχύθηκε κατά 1,1%, και ο σύνθετος 20 πόλεων κατά 1%.

Οι τιμές σε εθνικό επίπεδο εξακολουθούσαν να είναι μειωμένες κατά 0,5% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2022, αλλά είναι μόλις 1% κάτω από το ανώτατο όριο του Ιουνίου 2022.

 Ο σύνθετος δείκτης 10 πόλεων υποχώρησε 1%, σε ετήσια βάση, ελαφρώς λιγότερο από τη μείωση 1,1% τον προηγούμενο μήνα. Το σύνθετο 20 πόλεων σημείωσε πτώση 1,7%, ίδια με την ετήσια πτώση τον Απρίλιο.

Από το σύνθετο σύνολο 20 πόλεων, 10 πόλεις είδαν χαμηλότερες τιμές το έτος που έληξε τον Μάιο του 2023 σε σύγκριση με το έτος που έληξε τον Απρίλιο του 2023 και 10 είδαν υψηλότερες τιμές.

Οι πόλεις στη Δύση, όπου οι τιμές είχαν φουσκώσει περισσότερο, είχαν τις χειρότερες επιδόσεις τον Μάιο. Το Σιάτλ, με πτώση 11,3% και το Σαν Φρανσίσκο, με πτώση 11%, ήταν οι χειρότερες.

Οι τιμές ανεβαίνουν ξανά επειδή η προσφορά είναι ακόμα πολύ χαμηλή. 

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες σπιτιού είναι απρόθυμοι να πουλήσουν, δεδομένου ότι οι περισσότεροι πληρώνουν επιτόκια στεγαστικών δανείων που είναι λιγότερο από τα μισά από τα σημερινά επιτόκια.

Η ζήτηση επέστρεψε μετά το αρχικό άλμα στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, καθώς οι αγοραστές φαίνεται να έχουν συνηθίσει σε μια νέα κανονικότητα.

Διαβάστε περισσότερα