Μία περίεργη και συνάμα επικίνδυνη υπόθεση έλαβε χώρα σε προβεβλημένο αγγλόφωνο σχολείο (της μεγαλοαστικής τάξης) των Βορείων Προαστίων!

Εκεί όπου συναθροίζονται γόνοι εύπορων και κοινωνικά υψηλού επιπέδου οικογενειών!

Στο εκπαιδευτικό ίδρυμα λοιπόν της ξενόγλωσσης high society, όπου εκτός από τους γόνους της ελίτ του χρήματος, έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κινέζοι και Αφροαμερικανοί και πολλοί άλλοι «έγχρωμοι», αλλά και παιδιά πρέσβεων και στελεχών των πρεσβειών που είναι εγκατεστημένες στη χώρα μας, καθώς και παιδιά ξένων επιχειρηματιών και τεχνοκρατών – στελεχών επιχειρήσεων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, διαπιστώθηκαν ακροδεξιά φαινόμενα, από μεγάλο αριθμό μαθητών, οι οποίοι «πιάστηκαν» να σχεδιάζουν σε τοίχους και στις τουαλέτες ναζιστικά σύμβολα, αγκυλωτούς σταυρούς και λοιπά άθλια αντιδημοκρατικά και ρατσιστικά συνθήματα!!!

Οι πληροφορίες λένε ότι στην εν λόγω σχολική κοινότητα έχει προκληθεί σάλος, καθώς ταυτοποιήθηκαν (πιάστηκαν) 10 συγκεκριμένοι μαθητές!

Η υπόθεση, ευλόγως έχει θαφτεί! Οι …μπαμπάδες ισχυροί, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να μην υπάρξει δημοσιότητα.

Και παράλληλα οι κανακάρηδες, να μείνουν στο απυρόβλητο, μολονότι διακατέχονται από ναζιστικά και ρατσιστικά σύνδρομα με ότι κάτι τέτοιο σημαίνει για μια κοινωνία όπως η ελληνική!

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής απλό: το σχολείο θα συγκαλύψει την υπόθεση ή όχι;

Θα κλείσει τα μάτια απέναντι στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και την ναζιστική Ακροδεξιά ή όχι;

Και μαζί τους θα θάψει την δική του ανεπάρκεια σε επίπεδο εμπέδωσης αρχών και αξιών ή όχι!

Και εντέλει θα καλύψει τους έχοντες την απόλυτη ευθύνη μεγαλοσχήμονες γονείς, για την προσωπικότητα που εμφανίζουν και έχουν διαμορφώσει τα παιδιά τους; Ναι ή όχι;