search

LIFESTYLE

Ναταλία Βοντιάνοβα: Πως βρήκε τη χαμένη αδερφή της μετά από 22 χρόνια

Η Ναταλία Βοντιάνοβα είναι ένα διάσημο μοντέλο με μια ζωή που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Ωστόσο, κανείς δεν γνώριζε πως είχε μια αδερφή, 16 χρόνια μικρότερή της, την οποία όμως η ίδια έψαχνε…

221118125502_natalia-vodianova-desktop

Η Ναταλία Βοντιάνοβα είναι ένα διάσημο μοντέλο με μια ζωή που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Ωστόσο, κανείς δεν γνώριζε πως είχε μια αδερφή, 16 χρόνια μικρότερή της, την οποία όμως η ίδια έψαχνε πάντα.

Ένα βράδυ του Ιουλίου του 2021, η 22χρονη Τζένιφερ Μπερνς, Τζένα όπως την ξέρουν οι φίλοι και οι συγγενείς, καθόταν σε ένα πάρκινγκ στο Κλέμσον της Νότιας Καρολίνας, όταν στο τηλέφωνό της έλαβε έναν καταιγισμό ειδοποιήσεων emails.

Η Τζένα, προπτυχιακή φοιτήτρια μηχανολόγος μηχανικός τσέκαρε τότε την πηγή των μηνυμάτων της: μια ιστοσελίδα DNA στην οποία είχε εγγραφεί αρκετά χρόνια νωρίτερα. «Ένας νέος συγγενής DNA σας έστειλε μήνυμα» έγραφε η ειδοποίηση. «Σε εκείνο το σημείο φρίκαρα κάπως» θυμάται η Τζένα μιλώντας στην Vogue. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μόνο ένα πράγμα.

Η ζωή της Τζένα στην Αμερική

Ναταλία Βοντιάνοβα: Πως βρήκε τη χαμένη αδερφή της μετά από 22 χρόνια

Η Τζένα γεννήθηκε ως Μαρία Μασίνκα στην ρωσική βιομηχανική πόλη Νίζνιι Νόβγκοροντ και δόθηκε για υιοθεσία όταν ήταν βρέφος. Η Αμερικανίδα θετή μητέρα της, η Μέριμπεθ και ο σύζυγός της ο Κρις, έλαβαν έγκριση για να υιοθετήσουν δύο μωρά από τη Ρωσία το 2000 και παρόλο που σχεδίαζαν να πάρουν μόνο το ένα, ένα αγόρι που το ονόμασαν Ίθαν, την τελευταία στιγμή πρόσθεσαν και την Τζένα.

Η Τζένα και ο Ίθαν μεγάλωσαν ουσιαστικά σαν δίδυμα στην αγροτική Βόρεια Καρολίνα. «Ήμουν το μοναδικό κορίτσι στη γειτονιά μου» θυμάται η Τζένα. «Οπότε μεγάλωσα παίζοντας αθλήματα με αγόρια. Και ήμασταν μια οικογένεια που λατρεύαμε την ύπαιθρο. Κάναμε πολλές κατασκηνώσεις, πεζοπορία, ψάρεμα, κανό και καγιάκ. Ήμασταν έξω κάθε Σαββατοκύριακο. Ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι».

Το τεστ DNA

Ναταλία Βοντιάνοβα: Πως βρήκε τη χαμένη αδερφή της μετά από 22 χρόνια
Ωστόσο, όλο αυτό τον καιρό, η Τζένα είχε μια περιέργεια για τους Ρώσους βιολογικούς της γονείς, με αποτέλεσμα όταν ήταν έφηβη να εγγραφεί σε μια διαδικτυακή υπηρεσία DNA, χωρίς ωστόσο να περιμένει κάτι. «Ποτέ δεν σκέφτηκα πως θα ήταν δυνατόν να συναντήσω τη βιολογική μου οικογένεια. Είχα κάποιες ανασφάλειες, κάτι που είναι αρκετά συνηθισμένο με τα υιοθετημένα παιδιά».

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός νόμος περί υιοθεσίας κατέστησε σχεδόν αδύνατον για οποιονδήποτε Ρώσο συγγενή να εντοπίσει την Τζένα. Κι όμως το 2019, η Τζένα ειδοποιήθηκε για μια ταύτιση μέσω της υπηρεσίας DNA στην οποία είχε εγγραφεί και μετά από κάποια έρευνα στο διαδίκτυο, ανακάλυψε ότι είχε μια ετεροθαλή αδερφή και μάλιστα με ένα πολύ γνωστό όνομα. Έστειλε μήνυμα μέσω της ιστοσελίδα, αναφέροντας τον τόπο γέννησής της και το όνομά της. «Βασικά είπα απλώς: ‘Είμαι καλά. Ελπίζω να είσαι κι εσύ καλά’» θυμάται η Τζένα μιλώντας στη Vogue «Δεν χρειάζεται καν να απαντήσεις σε αυτό το μήνυμα. Ήθελα απλώς να σου πω ότι είμαι καλά, αν αναρωτιέσαι και ελπίζω να είσαι κι εσύ καλά». Καθώς δεν έλαβε απάντηση, η Τζένα υπέθεσε ότι αυτό ήταν το τέλος.

Η παραμυθένια ζωή της Ναταλίας Βοντιάνοβα – Από τα κουρέλια στα πλούτη

Η ετεροθαλή αδερφή της ήταν η Ναταλία Βοντιάνοβα– το διάσημο σούπερ μόντελ, που ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στο Νίζνι στα 16 της. Αυτοί που την εντόπισαν όμως της είπαν ότι θα μπορούσε να πάει στο Παρίσι, αλλά θα έπρεπε να μάθει αγγλικά σε τρεις μήνες. Η Ναταλία έκανε ακριβώς αυτό. Οτιδήποτε θα ήταν καλύτερο από το να δουλεύει στον πάγκο με τα φρούτα και τα λαχανικά της μητέρας της. «Δεν είχα τίποτα να χάσω» είχε δηλώσει το μοντέλο στην Vogue το 2003. «Μόνο κάτι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί».

Η ιστορία της Βοντιάνοβα από εκεί και πέρα είναι γνωστή. Έγινε διάσημο σούπερ μόντελ και σε ηλικία μόλις 20 ετών παντρεύτηκε τον Τζάστιν Πόρτμαν, γόνο της αριστοκρατικής βρετανικής δυναστείας, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Όταν η πορεία της στο μόντελινγκ έφτασε στο απόγειο, η Ναταλία, η οποία δεν ξέχασε την οικογένειά της, έφερε μαζί της την μητέρα της, Λαρίσα και την βαριά αυτιστική μικρότερη αδερφή της, Οξάνα.

«Η ιστορία της Ναταλίας Βοντιάνοβα είναι τόσο ρομαντική» έγραψε η Vogue το 2003. «Είναι ένα κορίτσι στα πρόθυρα του θρύλου. Η ηρωίδα ενός μαγικού ρωσικού παραμυθιού από τα κουρέλια στον πλούτο».

Ακολούθησε το διαζύγιο το 2011 με τον Πόρτμαν και ο γάμος με τον γιο ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, τον Μπερνάρ Αρνό, Αντουάν.

Μιλώντας στη Vogue, η Ναταλία Βοντιάνοβα περιέγραψε την περίπλοκη ιστορία που οδήγησε στην υιοθεσία της ετεροθαλούς αδερφή της, Τζένα, την οποία θυμάται μωρό ως μωρό με το όνομα Μάσα.

Ναταλία Βοντιάνοβα: Πως βρήκε τη χαμένη αδερφή της μετά από 22 χρόνια

Η γέννηση της Μάσα ή αλλιώς Τζένα

«Η μητέρα μου είχε μια σειρά από αρκετά δυστυχισμένες σχέσεις, ξεκινώντας από τον πατέρα μου» εξηγεί. Παντρεύτηκαν όταν η μητέρα της, η Λαρίσα, ήταν 19 ετών. Τότε η στρατιωτικη΄θητεία ήταν υποχρεωτική και έτσι ο πατέρας της έφυγε όταν εκείνη ήταν μωρό – και ο γάμος δεν κράτησε. Ούτε και μια άλλη σχέση της, από την οποία προέκυψε η δεύτερη κόρη, η Οξάνα, που γεννήθηκε με σοβαρά αναπτυξιακά προβλήματα. Σύντομα η Λαρίσα και οι κόρες της βρέθηκαν σε ένα μικροσκοπικό σπίτι, χωρίς τίποτα. Η μητέρα της απέκτησε έπιπλα με πίστωση και «δούλευε πολύ, πολύ σκληρά».

Καθώς η Ναταλία μεγάλωνε, υπήρξαν κι άλλες ταραχώδεις σχέσεις για τη Λάρισα – μια καλοκαιρινή περιπέτεια σε διακοπές στην Ουκρανία με έναν νεότερο άνδρα που την κακοποιούσε ψυχικά, και, για λίγο, η επιστροφή του πατέρα της Οξάνα, από την οποία προέκυψε η αδελφή της Ναταλίας, η Κριστίνα.

Λίγο καιρό αργότερα, η μητέρα της γνωρίζει έναν άλλον άνδρα, με τον οποίο μένει και πάλι έγκυος. Θα αποδεικνυόταν ωστόσο, μία ακόμη δυστυχισμένη ερωτική σχέση και οικονομικά καταστροφική για την Λαρίσα, καθώς της άφησε ένα χρέος το οποίο για να ξεπληρώσει, την ανάγκασε να στραφεί στην τοπική μαφία. Η Ναταλία, σε ηλικία 16 ετών τότε, της είπε: «Δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να φέρεις άλλο παιδί σε αυτή την κατάσταση». Και έτσι πάρθηκε η απόφαση να δοθεί το μωρό – που θα ονομαζόταν Μάσα – για υιοθεσία, μέσω της κρατικής οδού. Η Ναταλία πήγε να δει την μικρή της αδερφή για μία και μόνο φορά, όπως πίστευε. Κι ενώ ήταν σίγουρη για την απόφασή της, είπε στο μωρό: «Υπόσχομαι πως θα ξανασυναντηθούμε».

Περνώντας τα χρόνια, η Ναταλία δεν ξέχασε ποτέ την αδερφή της. Προσέλαβε μάλιστα και ιδιωτικό ντετέκτιβ μήπως και καταφέρει να «σπάσει» το ρωσικό σύστημα και την εντοπίσει, αλλά ήταν αδύνατο.

Κι όμως, ένα τεστ DNA οδήγησε στην ετεροθαλή αδερφή της

Το 2016 όμως, αποφάσισε να κάνει για πρώτη φορά τεστ DNA. Η ιστοσελίδα της έστελνε μηνιαίες ενημερώσεις σχετικά με πιθανούς συγγενείς. Για λίγο καιρό, τα παρακολουθούσε, αλλά μετά σταμάτησε, γιατί έγινε πολύ οδυνηρό για την ίδια. Και ίσως έτσι, δεν είδε το μήνυμα της Τζένα το 2019.

Πώς όμως βρήκε την αδερφή της; Η αδερφή της, η Κριστίνα είχε εγγραφεί κι αυτή στην ιστοσελίδα DNA και το 2021 είχε ενημερωθεί για την ταύτιση της ετεροθαλούς αδερφή της. Μήπως επρόκειτο για την Ναταλία, με ψεύτικο όνομα και ηλικία; Της τηλεφώνησε για να τη ρωτήσει, αλλά όχι, επρόκειτο για μία άλλη αδερφή, και έτσι έγινε η ανακάλυψη. Τότε, τόσο η Ναταλία Βοντιάνοβα όσο και η αδερφή της, η Κριστίνα, έστειλαν αμέσως πολλά, μα πολλά emails στην Τζένα. «Σε αναζητούσα πάντα» έγραφε η Ναταλία.

Ξεκίνησε η επικοινωνία τους, διστακτικά στην αρχή από την πλευρά της Τζένα, αλλά σταδιακά πιο έντονη. Τελικά, κάποια στιγμή, η Ναταλία πρότεινε στην Τζένα να την επισκεφθεί στο Παρίσι, μαζί με τον αδερφό της Ίθαν. Θα ήταν το πρώτο ταξίδι της Τζένα στην Ευρώπη και η πρώτη συνάντηση με την αδερφή της. «Αγκαλιαστήκαμε για πολλή ώρα στο αεροδρόμιο» θυμάται η Τζένα.

Κατά τη δεύτερη εβδομάδα του ταξιδιού, η Τζένα γνώρισε τη μητέρα της. «Ήμουν αρκετά αγχωμένη» λέει. «Αλλά πήγε όσο καλύτερα θα μπορούσε να πάει. Ήταν μια πολύ προσωπική στιγμή, η πρώτη φορά που συναντηθήκαμε. Η Ναταλία και η Κριστίνα μετέφραζαν για εμάς. Όλοι ήταν κάπως σοκαρισμένοι. Απλά με κοίταζε και με κρατούσε αγκαλιά».

Ένιωθα ότι ήταν πάντα μέρος της ζωής μου, ακόμα και αν δεν την ήξερα» λέει η Ναταλία Βοντιάνοβα, «Πάντα αναρωτιόμουν εάν ήταν καλά. Αλλά χάρη στην τεχνολογία καταφέραμε να συναντηθούμε. Και να γίνουμε πάλι οικογένεια».

Διαβάστε ακόμη: