Η Ναόμι Κάμπελ, η μοναδική «γαζέλα» της πασαρέλας, εξομολογείται πώς εθίστηκε στην κοκαΐνη εξαιτίας της θλίψης της για τον θάνατο του σχεδιαστή Τζιάνη Βερσάτσε.

Το κορυφαίο μοντέλο, που έχει γράψει ιστορία στη μόδα, στην πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ της Apple TV+,  «The Super Models», αποκαλύπτει πώς άρχισε να κάνει χρήση κοκαΐνης, πιστεύοντας ότι έτσι θα νικήσει τη θλίψη της για τον θάνατο του αγαπημένου της σχεδιαστή.

Ο Βερσάτσε δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 1997 και το σοκ ήταν πολύ μεγάλο για τη Ναόμι Κάμπελ.

«Η θλίψη ήταν πάντα κάτι περίεργο στη ζωή μου, επειδή δεν μπορώ πάντα να τη διακρίνω.

Συνήθως, όταν συμβαίνει κάτι, παθαίνω σοκ και μετά καταλαβαίνω ότι πενθώ» εξομολογείται.

«Ο Azzedine Alaïa ήταν ο ”μπαμπάς” μου. Μαζί του έμαθα για τις οικογένειες που επιλέγουμε, αυτές των φίλων. Το ίδιο έγινε και με τον Τζιάνι Βερσάτσε. Με καταλάβαινε και πίστευε σε εμένα όταν εγώ δεν πίστευα στον εαυτό μου. Έτσι, όταν πέθανε, κατέρρευσα» θυμάται.

«Ο εθισμός είναι μια μαλακία»

«Όταν άρχισα να κάνω χρήση κοκαΐνης, προσπαθούσα στην πραγματικότητα να ξεπεράσω τη θλίψη μου. Αλλά ο εθισμός είναι μια μαλακία, αλήθεια. Σκέφτεσαι ότι θα επουλώσει τις πληγές σου αλλά δεν τον κάνει. Αντίθετα, μπορεί να προκαλέσει τεράστιο φόβο και άγχος. Και γι’ αυτό θύμωσα πολύ» εξομολογείται η Ναόμι Κάμπελ.

Το γνωστό μοντέλο, όπως αναφέρει η New York Post, μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης το 1999 όταν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης, μετά από πέντε χρόνια εθισμού στην κοκαΐνη.

Το 2004 η Κάμπελ είχε πει ότι η κοκαΐνη είναι το μοναδικό ναρκωτικό που δοκίμασε και δεν έκανε ποτέ χρήση σε επιδείξεις.

«Προσπάθησα απλά να καλύψω όσα ένιωθα. Τη θλίψη μου. Αλλά δεν γίνεται. Κι έτσι σκότωνα τον εαυτό μου. Ήταν οδυνηρό» λέει.

Την εποχή εκείνη η Κάμπελ, όπως λέει, πάλευε με οικογενειακά προβλήματα. «Ακόμα και σήμερα έχω καμιά φορά σύνδρομο εγκατάλειψης αλλά τώρα ξέρω να το αντιμετωπίσω» τονίζει.

Σημειώνεται ότι η Ναόμι Κάμπελ, με αφορμή το ντοκιμαντέρ, μίλησε και για τα συμπτώματα της περιεμμηνόπαυσης που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα.

Η Σίντι Κρόφορντ, μιλώντας στο ίδιο ντοκιμαντέρ, κατακεραύνωσε την Όπρα Γουίνφρεϊ λέγοντας ότι «την αντιμετώπισε σαν κτήμα της».