Η Νίκη Κεραμέως έδωσε σήμερα το πρωί (28/08) το «στίγμα» των προθέσεων του Υπουργείου Παιδείας για τα μέτρα στα σχολεία.

«Τα μέτρα για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, καθώς αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση των ειδικών επί του θέματος», αποσαφήνισε.

Αναφορικά με τα πρωτόκολλα ή τη διενέργεια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς –ακόμη και μόνο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τη 12η Σεπτεμβρίου– η κ. Κεραμέως τόνισε πως «έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου· σε αυτή τη φάση δεν αποδίδει, καθώς έχει εμβολιασθεί ή νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

Απαντώντας σε ερώτημα για τις διαδικασίες σε περίπτωση που παιδί βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό, η κ. Υπουργός παρέπεμψε στα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

«Η πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει· δηλαδή, καραντίνα πέντε ημερών και μετά, έξοδος με μάσκα· εκεί κινούμαστε και εμείς. Δε θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία», επεσήμανε.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «είμαστε σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ, καθώς βρισκόμαστε σε μία φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό».

Παράλληλα, σημείωσε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, τα πρωτόκολλα έχουν λειτουργήσει πολύ καλά, ενώ, αναφέρθηκε, επίσης, στην ολοκλήρωση 25.000 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

«Από το 2008 έως το 2020, δεν είχε διορισθεί ούτε ένας εκπαιδευτικός» αλλά και στην καινοτομία της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων, το 50% θα σχολάει στις 17:30 «αφενός για να ενισχυθεί η δημόσια εκπαίδευση και αφετέρου για να φέρει πιο κοντά το ωράριο των σχολείων με εκείνο της εργασίας», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη ποζάρει σε παραλία της Γαύδου με μαύρο μπικίνι και βάζει… «φωτιά»

Συγκινητική στιγμή: Ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδά σε νεαρή κοπέλα με τετραπληγία (βίντεο)

Μαυρίκιος Μαυρικίου: Με λάμψη και χλιδή θα παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του