Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», τόνισε ότι «Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τα σχολεία μας ανοίγουν με την καλύτερη δυνατή συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού όλων των εποχών».

Συγκεκριμένα, η κυρία Κεραμέως ανάφερε ότι μόλις ολοκληρώθηκαν 8.500 μόνιμοι διορισμοί ανεβάζοντας σε 25.000 τον συνολικό αριθμό των μόνιμων διορισμών τα τελευταία 2,5 χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι σήμερα υπογράφεται η πρόσκληση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Η Υπουργός Παιδείας, χαρακτήρισε σημαντική καινοτομία την επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 5.30 από το Σεπτέμβριο σε περίπου 5.000 σχολικά τμήματα. Μόνο για την επέκταση του ωραρίου θα προσληφθούν 3.000 εκπαιδευτικοί.

Στη συνέχεια, η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι στόχος είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και η στήριξη των εργαζόμενων γονέων.

Σχετικά με την είσοδο στα Πανεπιστήμια με ταυτότητα, η Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως πρόκειται για βήμα προόδου και ένα βήμα που ήδη έχει δρομολογηθεί. Ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη και επαφίεται στα ιδρύματα να το προχωρήσουν.

Αναφερόμενη στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε πως «δεν κόλλησε» και πως από Σεπτέμβριο θα αναλάβει δράση η ομάδα προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που ο κύριος στόχος του θα είναι η αποτροπή τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Όσον αφορά τη φοιτητική στέγη, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι μέσω ΣΔΙΤ χτίζονται νέες υποδομές σε Κρήτη, Θεσσαλία και Θράκη.

Σχολεία: Με υγειονομικό πρωτόκολλο η νέα σχολική χρονιά

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, κατά την οποία, ωστόσο, θα τεθεί σε ισχύ νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας χθες Πέμπτη στον ΣΚΑΪ, το επόμενο διάστημα θα καταρτιστεί νέο εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας. Τα νέα μέτρα στα σχολεία θα γίνουν γνωστά λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.