Για τις πολύ καλές επιδόσεις που οδήγησαν τον επόπτη να εγκρίνει το μέρισμα της Εθνικής Τράπεζας, έκανε λόγο  ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς , κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Το συνολικό αποθεματικό που σχηματίστηκε για τον λόγο αυτόν είναι 508.368.162,62 και  αφορά τη διανομή του στους μετόχους της τράπεζας και στο επιλέξιμο προσωπικό της τράπεζας ως μεταβλητές αποδοχές (bonus). Το μέρισμα έχει σημερινή μερισματική απόδοση 4,5% είπε ο κ. Μυλωνάς ενώ στο 18% ήταν η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας. Ο επόπτης διέκρινε σε εμάς τον καθαρό ισολογισμό, την υψηλή ρευστότητα και την υγιή κερδοφορία.

Αναβάθμιση από διεθνείς οίκους

Και ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της τράπεζας από τους διεθνείς οίκους. Είπε πως τον τελευταίο καιρό η τράπεζα έγινε πιο αποτελεσματική απλοποιώντας τις διαδικασίες της. Το 98% των συναλλαγών της  πραγματοποιούνται από εναλλακτικά κανάλια και το 60% από το κινητό και τον υπολογιστή.

Οι έρευνες αγοράς αποδεικνύουν τη βελτίωση των υπηρεσιών της τράπεζας και σε αυτό βοηθάνε πολύ ειδικοί σύμβουλοι  που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη.

Ο CEO της Εθνικής στάθηκε στην στήριξη και τον αγώνα που πρέπει να δώσει η τράπεζα για την κλιματική αλλαγή. Θα κάνουμε επενδύσεις για τη μείωση των ρύπων που συνδέεται με το χαρτοφυλάκιό μας σημείωσε. Στην προσφορά του ΜΙΕΤ αναφέρθηκε ο κ. Μυλωνάς προαναγγέλλοντας μια προσπάθεια εξωστρέφειας ενώ δήλωσε πως η τράπεζα θα είναι παρούσα στις προσπάθειες του οικονομικού εγγραματισμού.

Ισχυρή ζήτηση για τα δάνεια

Προέβλεψε ένα μακροικονομικό σταθερό περιβάλλον  και σημείωσε πως επομένως αναμένει ισχυρή ζήτηση δανεισμού για επιχειρηματικά έργα. Σε ένα τέτοιο το περιβάλλον είπε  ενισχύεται η ζήτηση από ιδιώτες. Τα αποτελέσματα της τράπεζας θα συνεχίσουν να είναι πολύ ικανοποιητικά επιβραβεύοντας την εμπιστοσύνη των μετόχων μας.

Ο κ. Μυλωνάς ευχαρίστησε τη διοικητική του ομάδα, τους εργαζόμενους και το ΤΧΣ για τη συνεργασία τους και την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων.

Διαβάστε ακόμη: