Καλά-καλά δεν μπήκε το καλοκαίρι και η Μύκονος «μονοπωλεί» για ακόμη μία φορά ακόμη και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης με τις τιμές που χρεώνουν ορισμένοι επιχειρηματίες φαγητά όπως το σουβλάκι ή τα θαλασσινά.

Βέβαια, εκτός από τα φαγητά, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης δίπλα στο κύμα ζητούν έως και…700 ευρώ για τις ξαπλώστρες τους.

Μετά από καταγγελίες όπως αυτή όπου τουρίστες πλήρωσαν 1.536 ευρώ για αστακομακαρονάδα, καλαμαράκια, σαλάτα και ψωμί, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης βάζουν στο μικροσκόπιο το «νησί των ανέμων» για τις ακριβές -έως και παράλογες ορισμένες φορές- τιμές.

«Διαστημικές» οι τιμές στην Μύκονο - Τουρίστας πλήρωσε 25 ευρώ για ένα σουβλάκι

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα από δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt στο οποίο αναφέρεται ότι ναι μεν «η Ελλάδα είναι το νέο ανατέλλον αστέρι ανάμεσα στους προορισμούς για διακοπές μετά την πανδημία» αλλά την ίδια ώρα «εάν δεν προσέξει κανείς στη Μύκονο, θα τον ξεσκίσουν αλύπητα».

Ο Alpha βρέθηκε στο λιμάνι της Μυκόνου και κατέγραψε μαρτυρίες τουριστών από την εμπειρία τους στα καταστήματα εστίασης με όσα ακούστηκαν να προκαλούν τουλάχιστον απορία για το πώς σκέφτονται ορισμένοι επιχειρηματίες.

Μύκονος: Τουρίστας πλήρωσε 25 ευρώ για ένα σουβλάκι

Ένας τουρίστας είπε ότι ανάλογα με το μέρος που βρισκόταν στη Μύκονο η τιμή της χωριάτικης σαλάτας κυμάνθηκε από 20 έως και 25 ευρώ με έναν δεύτερο να καταθέτει ότι πλήρωσε 25 ευρώ για ένα σουβλάκι.

Την ίδια ώρα, σε κριτικές που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο υπάρχουν αναφορές τουριστών που ισχυρίζονται ότι πλήρωσαν 150 ευρώ για μία μερίδα καλαμαράκια ή 50 ευρώ για ένα ποτήρι μπύρα.

Από την πλευρά του το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε περιστατικά εκμετάλλευσης τόσο εργαζομένων όσο και τουριστών.

Με αφορμή την υπόθεση στη Μύκονο με τα «χρυσά» καβουροπόδαρα τα οποία χρέωσαν 600 ευρώ σε δυο τουρίστριες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, το υπουργείο αντιμετωπίζει με αυστηρότητα τέτοια περιστατικά προσθέτοντας ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας ελέγχεται από τρία διαφορετικά υπουργεία για διαφορετικού τύπου παραβάσεις.

«Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, πέρασε τέσσερις μέρες στη Σύρο στα δικαστήρια και ελέγχεται αυτή τη στιγμή από το υπουργείο Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού για φορολογικές παραβάσεις, ασφαλιστικές παραβάσεις, γιατί δεν είχε ναυαγοσώστη, γιατί δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, για τον τρόπο τον οποίο λειτουργούσε σε ό,τι έχει να κάνει με τους εργαζομένους του.

Θα έχει να ασχοληθεί πολύ – πολύ καιρό ο ίδιος και οι επιχειρήσεις του με τα συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία δημιούργησε στον εαυτό του από τη συμπεριφορά του», τόνισε ο κ. Κικίλιας.