Έπειτα από δύο κάκιστες σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είχαν αποφασίσει να ανοίξουν νωρίτερα τα μαγαζιά τους στη Μύκονο, ποντάροντας στη λαχτάρα του κόσμου να ταξιδέψει και να ζήσει ένα καλοκαίρι όπως παλιά, δηλαδή χωρίς περιορισμούς, αν και τελικά οι προσδοκίες τους δεν επιβεβαιώθηκαν εξαιτίας της έκρυθμης και εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης δίπλα στο κύμα, και όχι μόνο, θα πρέπει να περιμένουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για να κάνουν απόσβεση των επενδύσεων τους, καθώς μπροστά τους έχουν έναν μάλλον ανάλατο Ιούνιο, με τα έξοδα να τρέχουν.

Η Ψαρού είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και διάσημες παραλίες του νησιού, εκεί όπου κατοικοεδρεύει το γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο «Nammos», το οποίο εξακολουθεί να κρατάει τα σκήπτρα της πιο ακριβής παραλίας του νησιού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το κάθε τετραγωνικό μέτρο άμμου για απλή χρήση αιγιαλού και τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων τιμάται προς 80 ευρώ και επιπλέον 6.000 ευρώ, μείον 20% επί της συνολικής τιμής. Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση «Nammos» δίνει κάθε σεζόν 86.000 ευρώ για τα περίπου 1.000 τ.μ. παραλίας που της αναλογούν.

To Nammos στην Ψαρού

Ποσό που μπορεί άνετα να υπερκαλυφθεί και μάλιστα μέσα σε μία ημέρα, δεδομένου του υψηλού τζίρου της επιχείρησης, που κάθε χρόνο υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Δεύτερη πιο ακριβή θεωρείται η παραλία Paradise. Εδώ κάθε τ.μ. άμμου τιμάται προς 75 ευρώ και επιπλέον 5.000 ευρώ, μείον 20% για τα θαλάσσια σπορ.

Τρίτη πιο ακριβή είναι το Πλυντρί, εκεί όπου δραστηριοποιούνται δύο ιστορικές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, το «Tropicana» και το «Super Paradise».

Στο Πλυντρί το τ.μ. άμμου υπολογίζεται στα 70 ευρώ για απλή χρήση αιγιαλού και τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων και επιπλέον 5.000 ευρώ, μείον 20% επί της συνολικής τιμής.

Στην τρίτη θέση των πιο ακριβών παραλιών ισοβαθμούν ο Πλατύς Γυαλός, η Παράγκα και η Ελιά, με το κάθε τ.μ. άμμου να τιμάται προς 65 ευρώ και επιπλέον 4.000 ευρώ, μείον 20% επί της συνολικής τιμής για την εκμετάλλευση θαλάσσιων σπορ.

Η παραλία Paradise

Στην Ψαρού, λοιπόν, η πρώτη σειρά με ξαπλώστρες, που απευθύνεται κυρίως στους big spenders, συγκεκριμένα το κάθε σετ, κοστίζει την υψηλή περίοδο της τουριστικής κίνησης 300 ευρώ. Από τη δεύτερη έως την πέμπτη σειρά η τιμή πέφτει στα 210 ευρώ.

Στην Παράγκα και στο εντυπωσιακό beach bar «SantaAnna», το οποίο διαθέτει και τη μεγαλύτερη πισίνα στην Ευρώπη, το σετ ομπρέλα- ξαπλώστρες (για τρία άτομα) τιμάται στα 700 ευρώ (200 ευρώ τα ομπρελοκαθίσματα και 500 ευρώ μίνιμουμ κατανάλωση).

Στη δεύτερη σειρά, η τιμή είναι χαμηλότερη κατά 100 ευρώ, ήτοι 600 ευρώ (200 ευρώ για τα ομπρελοκαθίσματα και 400 ευρώ μίνιμουμ κατανάλωση).

Η παραλία Πλυντρί

Στο «Solymar» στο Καλό Λιβάδι, στην πρώτη και δεύτερη σειρά οι ξαπλώστρες κοστίζουν 130 ευρώ το σετ και από την τρίτη και μετά ο τουρίστας πληρώνει 90 ευρώ το σετ.

Στο «Alemagou» στη Φτελιά το σετ ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες ορίζεται στα 120 ευρώ (high season), αλλά για να το απολαύσεις πρέπει να κλείσεις και τραπέζι για φαγητό στο εστιατόριο της επιχείρησης.

Για όποιον βρεθεί στη Μύκονο αυτές τις μέρες, η τιμή του σετ είναι 40 ευρώ και τον Ιούνιο ανεβαίνει στα 60 ευρώ.

Στην πανέμορφη παραλία του Πανόρμου και στο εξαιρετικής αισθητικής «Principote» η τιμή για κάθε σετ ομπρέλα-ξαπλώστρα μέχρι τις 16/6 είναι 70 ευρώ και από 17/6 και μετά ανεβαίνει στα 80 ευρώ, ενώ υπάρχουν και τα VIP beds που κοστίζουν 500 ευρώ, με τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν περισσότερους από δύο πελάτες.